Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Rottweiler lakásban tartható?

Rottweiler lakásban tartható?

Figyelt kérdés

Reggel, este tudnám egy-egy órára levinni, ezenkívül közvetlen munka után többre is. Hétvégén persze többet is foglalkoznék vele.

Nem első kutya lenne, de nem tudom hogy lakásba mennyire ajánlatos, és hogy egyáltalán odaadják-e.

2019. jan. 27. 16:41
 1/7 anonim ***** válasza:
78%

A rotikat a szőrük miatt eleve ajánlatos legalább kinti-bentiként tartani. Illetve nyáron a nyomottabb orruk miatt a meleg is megviseli őket, ha folyamatosan kint vannak.

Viszont az nem volt tiszta, hogy csak napi 2x vinnéd le? Ez kevés, mert nem bírja ilyen sokáig tartogatni.

Még minimum egy eü sétát be kellene iktatni valamikor.

Illetve amíg kicsi, addig gyakran kell levinni, hogy megértse a szobatisztaságot és nem képes egy kölyök addig tartogatni, mint egy kifejlett egyed.

Plusz ajánlatos velük kutyasuliba járni és valamit legalább hobbi szinten dolgozni, mert munkakutyák.

2019. jan. 27. 17:18
 2/7 anonim ***** válasza:
47%

Kölyökként lehetnek gondok, ha nem tudod napi 6-8x levinni és naponta többször játszani vele, nevelni. Ha meg tudnád oldani, hogy fiatal korában részmunkaidőzhess vagy vhogy többet legyél otthon, akkor szuper kutyád lehet. Ha nem, akkor is, csak több időbe fog telni. Felnőtt rottinak napi 2 séta kell, amik másfél-2 órásak(tehát napi 3-4 óra mozgás szükséges neki) plusz 1-2 rövid pisiszünet.

2x kapjon enni nagykorában (kicsinek nyilván többször), mert nagytestűként hajlamos a gyomorcsavarra. Hetente 1-2x adj neki vmi nagy csontot, amit kb fél óráig rághat(ne többet, mert bevérezhet az ínye, foga, ha túl erősen rág).

Évi 1 naqyfürdés elegendő, mert öntisztulós a bundácskája.

2019. jan. 27. 17:18
 3/7 anonim ***** válasza:
63%

Ez így általánosan nem kijelenthető, az idő kevés neki, de el lehet lakásban.

1. Te tényleg ilyen buta vagy? Eleve meg kötni nem szabad egy kutyát sem, az meg mi, hogy harci kutya? :D baromság.

2019. jan. 27. 17:36
 4/7 anonim ***** válasza:
52%

Akármilyen kutya akármilyen lakásban tartható. Az egyetlen kérdés az, hogy mennyit tudnád lemozgatni. Ha napi 3-4 órád van INTENZÍVEN a kutyára, akkor minden további nélkül. Plusz az etetések, tisztítások, stb. Nem írtál túl részletesen, úgyhogy én sem tudok mit mondani igazán, de ha ennyi időd biztosan - kihangsúlyozom - , biztosan van, bátran vádj bele. Hosszú távon gondolkodj, mi lesz veled 10, 12 év múlva. Sok sikert!

(Kis unokatesóm profiljáról vagyok, de ha szeretnéd, majd esetleg tudok írni neked privátban ezzel kapcsolatban ha van még kérdésed a sajátomról is.)

2019. jan. 27. 17:37
 5/7 anonim ***** válasza:

Igen, tartható, ha az az 1-1 óra intenzív lemozgatást tartalmaz, illetve a harmadik séta ennél még hosszabb idejű, és szintén tartalmaz mozgást, valamint agyi fárasztást, nevelést is. Tehát ha van elegendő időd-energiád rá, akkor gond nélkül.

Persze, odaadják lakásba, természetesen.

Viszont ha kölyköt szeretnél (gondolom, igen), azt tudni kell, hogy a kölyökkutyát eleinte ennél jóval gyakrabban kell még levinni.

2019. jan. 27. 20:39
 6/7 anonim ***** válasza:

Kedves első válaszoló én is nagyon szívesen elképzelnélek egy kennelbe vagy kikötve esetleg egy ketrec harban ahol kényszerítenek a véremenő bunyóra. A rotim viszont szívesebben nézegetem itt vidéken a fa alatt lánc nélkül napozni vagy a kanapén durmolni.

Kedves válaszoló szintén roti tulaj vagyok bár az enyém inkább a kinti kutyus de sok rotisról tudok akik panelba vagy kertes háznál bent tartják. Az udvaron tartott kutyát is kell sétáltatni annyi a külömbség hogy ugye nem kell a szobatisztaságra tanítani (bár nem árt ha tudja hogy lakásba nem piszkitunk). A kerben tartott kutya sem rohangál egész nap ahogy azt sokan gondolják. Szerintem nem attól függ a kutya lefárasztása hogy lakásban vagy udvarban tartják e. Mimdegyikkel foglalkozni kell és rendszeresen mozgatni. Ha kölyköt veszel lehet egy két pisi becsúszik amíg melozol de ha jól neveled és nagyobb lesz tehát tovább tudja tartani semmi gond nem lesz :) azzal ,,hogy nagy kutya lakásba nem való,, elvellel nem minden esetben értek egyett. Egy terrier is nagy mozgás igényű még is nagy részük kistestű. Meghát ahogy én se futkározok a szobaba körbe körbe ugy a kutyám se az udvarban mer ugy tekinti az udvart mint a benti kutya a nappalit. Ha van oka ugatni ugat, ugye a benti kutyáknál is előfordul hogy hall valamit az ajtóhoz szalad és ugat na akkor ugyan ott tartunk mozgásilag mint egy kint tartott kiegyensúlyozott kutyuli aki egy macska miatt nem fog a kapunál örjöngeni.

2019. jan. 27. 20:41
 7/7 anonim ***** válasza:

#4 vagyok

Miért pontoztatok le, emberek? Engem nem az bánt, hanem egyedül azért írok most, mivel így akárki olvassa, aki nem ért a kutyákhoz, látja hogy 44 %-ban hasznos, na akkor biztos hogy a többi idiótának kell hinni aki szerint kutyát igenis a kertbe kiell kiverni egy tál fos kutyakajával.

Most mondjátok meg légyszi, mi nem volt helyes abban amit írtam?

2019. jan. 28. 18:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!