Westie! Szaporító esetleg tenyésztő vagy? Válaszolnál pár kérdésemre?
Egy tantárgyam keretében kellett választanom egy témát, ahol megfogalmazható két külön szemlélet. Én a Westie-t választottam, mint témát. Először is kéne írnom magáról a Westieről. Neten sok mindent találtam, de azoktól akik Westievel foglalkoznak, biztos többet tudhatnék meg.
Aztán gondoltam jönne a köv részbe a tartása, ki hogy tartja, mivel eteti, milyen időközönként viszi kozmetikába. Tulajdonképpen mindent, ami a kutyával jár.
Tapasztalt allergiákról, betegségekről stb....
És kérnék mindenkit, tegye hozzá hogy szaporító-e vagy hivatalos tenyésztő.
Hány kutyátok van, hány fiú, hány lány.
Mióta foglalkoztok kutyákkal. Esetleg másik fajtát is tenyésztetek-e.
Nagyon szépen köszönöm előre is annak aki válaszol erre a sok kérdésemre.
Hát nagyon kérlek utolsó, hogy NE pároztass olyan kutyát, aminek nincs törzskönyve!
A dobbermannokat is törzskönyv nélkül szaporítjátok?
www.olcsokutya.uw.hu
itt megtalálod a különbséget a szaporító és tenyésztő között.
amőgy a szaporító törzskönyv,kiállítási eredmények nélkül szaporítja a kutyáját,nem szűret,nem ad el szerződéssel kicsiket,nem követi a sorsukat,nem szabályozza a tovább szaporodásukat.
lehet hobbi szaporító is,mint a fent beíró westi tulaj.
aki nemtudni milyen okból de egyszer szeretné,h szüljön a kutyája...
de n incs szűrése stb..
aztán a westi mentők menthetik a leszármazottakat,bőrbetegen stb..
azt is hozzá kell tenni,h jó helyről való westinek van törzskönyve,illetve nem kap el bőrbetegségeket,nem lesz allergiás,mert kiskorában megfelelően megerősödött az immunrendszere.
Múltkor elkísértem bnőmet kutyakozmetikushoz, ahol a kozmetikusnak is, meg egy másik vendégének is westie van, mind a ketten meséltek a kutyáról és arról hogy bőrbetegek, allergiásak. Az egyiknek a szeme is állandó gyulladásba van. Cipelik rendszeresen dokihoz, de nem tudni mitől van és nincs rá teljesen megfelelő orvosság.
A következő lenne a kérdésem: Ők (nem nevezném meg) magyarország két különböző híres westie tenyészetéből vették a kutyákat, tk-esen stb.... Hogy-hogy bőrbetegek? Akkor lehet hogy a bőrbetegség nem is köthető szaporítóhoz vagy tenyésztőhöz....
Jól gondolom?
igazad van.
ez már eldurvult, nem így kéne védeni az állatokat, hogy csakismilliókatkölthetszatenyésztőnéldefőlegcsakottvehetedmeg, különbenmindenkutyávalcsakrosszatteszel.
Nem igaz, hát te vagy maga a bizonyíték!
és aztán,tudod, van egy csomó tenyésztő, aki nem is törődik a kutyákkal, csak a pénz a lényeg. nem csak egyes szaporítók ilyenek!
itt már minden csak a pénzről szól, a kiállítások sem a fajtákról szólnak...szörnyű!
elvileg bárki lehet tenyésztő aki kivált kennelnevet.
sejtem,h melyik "híres"tenyészetből vannak a kutyák.
nekem az a tenyészet,ahol egészséges kutyák születnek,vagy ha mégsem akkor a tenyésztő segít a orvoslásban stb,hobbi kutyákat ivartalanítási kötelezettséggel adják el,ha kell a kutyát visszaveszik,külföldre is járnak kiállításra 10nél nincs több kutyájuk,évente 1-2alom van max.,törzskönyvet minden esetben adnak,a kanokkal nem fedeznek no name szukákat,a párosítások átgondoltak,szűrve vannak a kutyák.
ilyenből sajnos elég kevés van.
de az ilyen tenyészetből nem kerül ki ált. beteg kutya...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!