Erről le kell nevelni, vagy majd "kinövi"?
A 3 hónapos kutyám jól elvan egyedül alszik vagy rágcsál valamit, kevés dolog van más helyen amikor hazaérek.
De amikor elmegyek nagyon hisztizik, ugat utánam úgy 5 percig.
Valamilyen módszerrel megpróbáljam leszoktatni erről vagy majd megtanulja, hogy nem megyek vissza ha ugat?
Az a baj, hogy nem azért zavar, mert "jaj szegény meg kell ölelgetnem" hanem a szomszédok miatt. Eleinte olyan 3x visszamentünk, mert féltünk, hogy vasvillákkal várnak majd minket. Azóta sikerült elérni azt a szintet hogy "hát így jártak". Amúgy a mellettünk lévő szomszédok azt mondták nem zavaró, de fel-le jobban áthallatszanak a dolgok, őket nem mertem megkérdezni.
Szóval ezért kérdeztem, hogy felgyorsítható-e, hogy elfogadja ha elmegyünk? Vagy mennyi idő volt nektek amíg megszokta a kutyátok?
Szerintem nem az a gond, csak nem tetszik neki, hogy elmegyek. Egyébként beszoktam neki kapcsolni a tv-t, leteszem a tegnapi pólóm, és rakok le neki jutalom falatos labdát. Nem búcsúzkodok, rá se nézek és eljövök. Ha visszatérünk akkor is csak akkor nézünk rá/simogatjuk ha már le/ki pakoltunk és levetkőztünk.
Az elején amikor elaludt akkor elmentünk 1-2 órára, mikor ébren volt 10-20 percekre, nem ugatott csak elvonult aludni/rágcsálni. Ez az ugatás akkor kezdődőtt amikor egy hétig karácsonyra a szüleimnél voltunk, de nemtudom miért, mert ott is volt, hogy elmentünk. Nem tudom mit ronthattam el. Csak azért lenne jó, ha hamar megoldódna, mert ha nekem is 5-6 körül kell majd munkába járnom az egy kicsit neccesebb ha akkor veri fel a szomszédokat :/
Én mielőtt elmegyek azt csinálom, hogy elviszem egy nagyot játszani szaladgálni, sétálni, szóval amit csak el tudsz képzelni. Aztán felmegyünk és kap reggelit, kb fél óra múlva(meló előtt közvetlen) még leviszem egy gyors dologelvégzős körre. Ezután adok neki rágójátékot, snacklabdát, nagyobb plüsst, csörgős-sípolós játékot és egy ruhát, ami rajtam volt és bekapcsolom neki halkra a rádiót.
Így kifáradt, jóllakik, van elfoglaltsága, olyan mintha ott lennék és vki beszél hozzá. Első alkalomtól kezdve sose sírt, kérdeztem a szomszédokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!