Cane corsot szeretnék, lehetséges így?
Azok a cane corso-k amiket ismertem kenyérre lehetett kenni...
Le leszek pontozva, de vegyél egy amstaff-ot, vagy inkább kettőt, hogy egymást nyúzzák, ne a nyámnyila németjuhászt. Az ha egyszer megszeret a férjed torkát elharapja ha csak agresszíven közelít hozzád.
Kisgyerek mellé semmilyen harci kutyát nem vennék.
Lehet a gyerek jóindulatból közeledne felé, de a kutya hirtelen megijedne vagy támadásnak venné és meg is van a baj.
Inkább hivatalos úton kérnék segítséget, pl. feljelentés, távoltartás, stb.
Én nem a motivációdba akarok beleszólni, de.
Arra gondoltál, hogy ha most veszel egy kölyökkutyát, akkor az még nagyon sokára fogja bármilyen szinten őrizni a házat? Sok kutyában egy-másfél éves koráig nem ébred fel a védőösztön.
Saját tapasztalat: kuvaszon kb. egy éves koráig mindenkivel játszani akart, barátkozott csak az emberekkel (soha nem tiltottam ezt neki, nem vadítottam, inkább sokat hordtam emberek, kutyák, más állatok közé). Olyan 10 hónapos lehetett, amikor kezdte mutatni, milyen jó kutya lesz belőle.
Tehát hiába veszel most egy kölyköt, számolj pluszba egy-másfél évet.
Illetve, cane corsot én nem tartanék kinn. Megfagy szerencsétlen a semmi ki szőrével.
Tájékozódj itt:
Másrészt szerintem ha már kutya, menhelyben gondolkodj, és egy fiatalabb felnőtt kutya is megfelelhet ilyen helyről. Főleg, hogy mentett kutyaként nagyon tudnak ragaszkodni.
Ezt a problémát rendőséggel kell orvosolni nem kutyával.
Egyrészt azért nem kis idő mire a kutya felnő, másrészt ha megtámadja az exedet téged fognak elővenni.
Egy ilyen jellegű személyvédelemre képzett kutya mellett pedig semmi keresnivalója egy kisgyereknek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!