Mennyiért adnád el a kutyádat, ha egy milliomos meg akarná venni?
Én eladnám, nem a gyerekem, mert a kutya egy állat..
Ha tudnám, hogy jó sora lesz, olyan 5 milliónál lenne a határ, pár hét alatt simán megszereti az új gazdiját annyira, mint engem.
Lefeküdni csak azzal feküdnék le pénzért, akivel amúgy is szexelnék, csak titkolom.
Lehet, hogy a pénz megoldaná az anyagi gondjaimat, ha lennének, de a lelki gondok sokkal jelentősebbek lennének az alku után.
Imádtam a kutyámat, családtagként bántam vele(19 évet élt, velem nőtt fel), de sosemkezeltem emberként. A kutyák állatok, mások a szükségleteik, emberi tulajdonságokkal és szükségletekkel felruházni őket.. hát elég, ha annyit mondok, hogy nem az én műfajom.
Jó dolga lehet nélkülem is a kutyának, ezért adnám el. Az összeget pedig ott húznám meg, hogy mennyire hiányolnám én a kutyát, és mennyire van szükségem a pénzre. Egy józan ember nem a kutyája köré építi az életét, így nem is hiányolhatja annyira, pótolható, bár fontos..
"A kutya nem gyerek."
A kérdezőnek biztos hihetetlen, ha valaki családtagként tekint a kutyájára. Pedig sokan vagyunk így ezzel. De tudom, hogy valakinek csak eszköz, haszontárgy, csak egy állat, stb.
Én nem nagyon tudom reálisan elképzelni ezt a kérdést magunkra vonatkozóan. Egy idős, beteg kutyám van, mégis kinek kellene? Ha én fizetnék érte, akkor se venné át senki a gondozását, mert problémás. Nekem viszont a legjobb barátom, társam, akiről gondoskodok. Soha nem adnám el azért, hogy pénzhez jussak. Mert neki attól még rossz lenne, hogy én ilyen meg olyan luxusházat veszek. Egyedül egy szituációt tudnék elképzelni, hogy odaadnám valakinek, de azt sem pénzért; ha lenne valaki, akiről tudom, hogy sokkal jobban tudná gondozni mint én, és sokkal jobb, boldogabb életet tudna neki biztosítani, több mindent meg tudna neki venni, stb. Ebben az esetben, a kutya boldogsága és jóléte érdekében erősen megfontolnám, hogy odaadjam az illetőnek, de ez még ebben az esetben is nehéz lenne, az érzelmi kötődés miatt. Nem feltétlen a kutya részéről, hanem sokkal inkább az én önzésemre, ragaszkodásomra gondolok itt.
Nem ember az aki ilyet kérdez, ráadasúl itt okoskodik az ertèkrend besorolása egyenlő a nullával! Kár hogy nem áll előttem.
(Cristian)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!