A vadászkutyákat (pl vizsla) is ivartalanítják?
Ahogy már előttem mondták, ebből a szempontból semmi különbség a vizsla és . a puli között. De továbbmegyek. Vadászat szempontjából nem lesz kevésbé jó az ivartalanított kutya.
Más tészta, nekem terelő kutyáim vannak. Az enyém ivartalan, pont olyan profi módon terel, mint az egyik ivaros testvére.
Gondolom, te vagy a vakvezető kutyás kérdés kiírója is. Hidd el, a kutya pont olyan marad ivartalanítás után, mint előtte. Nem hiányoznak az ivarszervei. Le se tojja, hogy van-e méhe, vagy golyója. A képességei (vakvezetés, vadászat, terelés) nem szűnnek meg a műtéttel.
Igen. Minden kutyát lehet (és kell!) ivartalanítani, a munkakutyákat is. Ettől nem lesz rosszabb a teljesítménye. Sőt, tüzelési időszakban a párzási ösztön a munkakutyáknak ugyanúgy elvonná a figyelmét a munkáról, ezért hacsak nem vagy hivatalos tenyésztő, erősen ajánlott ivartalanítani.
Bizonyos kor vagy alomszám felett a tényezők is ivartalanítanak, mivel a túl sok szülés megterheli a kutya szervezetét, és az ivaros kutya hajlamosabb a betegségekre.
Nem értem a kérdésedet, mert versenyre csak tenyésztők viszik a kutyáikat, hogy díjakat kapjon a kenneljük és üzleti kapcsolatokat alakítsanak ki másokkal. Nyilván emiatt ők nem ivartalaníttatják a kutyáikat.
Amatőröknek pedig külön kategória van, ott nem kizáró ok az ivartalanítás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!