Létezik magyar fajtáknak kutyaiskola? Ha igen hol, melyik?
Miért kéne külön iskola?
Az iskolákba általában úgy jár az ember, hogy ne legyen túl messze. Nem hiszem, hogy egy területen annyi iskolára vágyó magyar fajta jönne össze, hogy külön iskolát csinálnának nekik.
Egyébként sincs értelme, mert másképp tanítasz egy pulit, egy kuvaszt egy vizslát vagy egy magyar agarat.
1, nem az a lényeg hogy közel legyen hanem hogy jó legyen. Legalábbis egy komoly kutyásnak.
2, csak meg akartam bizonyosodni hogy jól hallottam-e.
3, ha nincs magyar fajtád nem tudod miről beszélsz. Szögegyenesen más bánásmódot igényelnek, mint egy átlag kutya, és volt már hogy elküldtek mert sz*r a kutyám, nem jó semmire holott csak a fajtájára jellemző tulajdonságokat mutatta tökéletesen, csakhogy a kiképzők borderekhez, német juhászokhoz vannak szokva. Elég nehéz így sikeresnek lenni ha senki nincs aki segítsen.
4, nem is mondtam hogy tuti odamennék ha lenne ilyen iskola.
A sándorfalviban foglalkoznak magyar fajtákkal is:
OK, mondjuk van Debrecenben magyar fajtás iskola, Te meg Győrben laksz....
Van magyar fajtám, bocsi.
Más fajtával, de én is voltam így, hogy nem értett a kiképző csak németjuhászul.
Szvsz egy jó kiképző nem a fajtát tanítja, hanem a kutyát.
Nekem is ismerős volt, amit mondtál, de hirtelen nem ugrott be. Aztán kicsit kutakodtam mappáimban, mert emlékeztem,hogy ilyesmit raktam én már félre (még a kuvasz klub oldalán bukkantam rá). Láss csodát ....
Nézd meg ezt a pps-t: *****
Ezt pedig a google segítségével bányásztam ki a Pumi klub oldaláról:
Magyar Pásztorkutyás Iskola Budapesten
Az iskola helyszíne: OMSE kutyakiképző iskola, Budapest XV. kerület, Felsőkert út (Budapesti Hulladékhasznosítóval szemben). Megközelítése a Bosnyák térről a 125-ös autóbusszal, megálló az iskola bejáratától pár méterre. Személyautóval beállási lehetőség.
Mit ad az iskola: Kulturált környezetben sajátíthatják el a tanulók az alapvető engedelmességi (együttműködési) és ügyességi feladatokat. Pozitív megerősítéssel felkészítés a kiállításra, tenyészszemlére, a Magyar Pásztorkutyák Munkaversenyére, szimatmunka tanítás (tárgykeresés, tárgyazonosítás), szociális viselkedés elsajátítása, emberhez, kutyához, környezethez. A használt módszerek figyelembe veszik a pásztorkutyák speciális adottságát, természetét, a megjelent kutya egyéniségét.
Alapvető hangsúlyt az oktatásban a játékosságra, a jókedvvel és örömmel teljesített munkára helyezzük. A tanulás öröm legyen a kutyának és gazdának egyaránt!
Az iskolai programban szerepel: kirándulás, idegen helyszínen gyakorlás, egy-egy terelőbázis látogatása, iskolai bográcsolás, az iskola rendbetétele (saját területünk van, amit rendben kell tartanunk).
Foglalkozás: szombaton 14h-tól 17h-ig. Az iskola bérleti díjához hozzá kell járulunk, amely a magyar fajták vonatkozásában 2000 forintot jelent havonta.
Mit kell hozni: Egy tanulni, okosodni? ügyesedni vágyó kutyát, egy nagy türelemmel rendelkező elszánt gazdit, jó állapotban lévő biztonságos nyakörvet, pórázt, kedvenc játékot? jutalomfalatot.
A foglalkozás vezetője: Pischoff Ferenc FCI Ő-V és terelőbíró. Jelentkezés, megbeszélés a következő telefonon: 06-20-373-8123.
* Automatikusan eltávolított tartalom.
Hát az biztos , hogy kicsit sokat képzelsz magadról és a magyar fajta kutyákról....
Am google a barátod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!