Van vki, akinek szintén ezt csinálja a kutyája? Nagyon idegesítő .
Próbálj meg főzni neki! Én ezt csináltam, amikor nem tudtam megfelelő tápot venni. Farhátat, belsőségeket és néhány egyszerű zöldséget (pl. répa) beszerezni sokkal egyszerűbb és olcsóbb, mint tápot venni. Egészségesebb is, mert nincs benne annyi gabona és mesterséges adalék. Csinálhatsz neki tartalmas levest, húst kevés rizzsel keverve, egyszerű főtt belsőségeket. Hűtőben napokig tárolhatók, így nem kell minden nap főznöd. Nem tart sokáig, csak feldarabolsz mindent egy fazékba és megfő magától. Ha nincs időd, az összetevőket félkészen le is fagyaszthatod előre, így már csak főzni kell.
Nagyon fontos, hogy ne úgy csináld, mintha embernek készülne! A hagyma, sok só és a fűszerek nem tesznek jót a kutya emésztésének, de szerencsére neki ezek nélkül is finom az étel, így ezeket kihagyhatod. Ha jól csinálod, egy olcsóbb táp árából kijön az etetése, és sokkal egészségesebb, mint a bolti.
1.: Ha hajlamos felenni dolgokat, akkor szájkosárral sétáltasd.
2.: 2 napig ne adj neki kaját, semmit! A 3. napon meg fogja enni az új fajta tápot is.
3.: Ha csóróság van, adj neki sima emberkaját, tészta, rizs, pöci, virsli,...
Volt ilyen. Végig etettem a tápot, aztán nem vettem többet. Ha elfogy válts egy másik olcsóra. Milyen táp ez? Lehet van jobb minőségű ugyan ennyiért.
Amúgy addig amíg elfogy azt tudod csinálni, hogy keversz hozzá valamit. Húslevest, kocsonyát, májkrémet, ilyesmit. Én volt, hogy egy kanál kefírt, joghurtot tettem rá, volt hogy direkt főztem só nélkül, jó puha répás, almás rizst és azzal. A lényeg, hogy valamit, ami feldobja a vacak ízét, és lehetőleg nem tudja kiválogatni, tehát teljesen összekeveredik, beszívja a táp.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!