Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » 8 éves "elkötött" kutyám...

8 éves "elkötött" kutyám lehet álvemhes?

Figyelt kérdés

Kb 1 évesen volt "ivartalanítva" vagyis utólag kiderült, hogy nem is ivartalanítva lett, hanem csak el lett kötve a petevezetéke. Úgy tüzelhet és ez adhat okot álvemhességre neki? Ahogy olvastam a tüneteket, tipikusan ráismertem pár dologban nála... Esténként rengeteget, intenzíven nyalogatja a hasát/emlőit, szereti maga köré gyűjteni a plüsseit, összegyűrt kis kuckóban szeret lenni. Néha nagyon aktív, néha nagyon bágyadt és szomorkás. Pár dolog, amiben egyáltalán nem ismertem viszont rá, az az, hogy az emlőit én sosem láttam duzzadtnak, és sosem folyt belőle semmi. Most 8 évesen rózsaszínről csak barnára színeződött neki, de az gondolom az öregedés jele. Hasa soha nem nőtt meg egyáltalán. Tehát ezért gondolom hogy ivarzik, mivel rendesen ivartalanítva sem lett, csak elkötve. Ezt utólag szerintem orvosoljuk, és elmegyünk egy értelmesebb állatorvoshoz rendesen ivartalanítani. Csak az a baj, hogy erre 7 év után jöttem rá, most ahogy olvasgattam egy cikket. Mi annó úgy vittek el állatorvoshoz, hogy "ivartalanítani szeretnénk", első kutyánk, nem értettünk a témához. Most utólag amiket olvastam, sajnos most világosultam fel, hogy az elkötés a későbbiekre sem volt jó ötlet, illetve, hogy ilyet egy normális állatorvos sem csinál, de ő sajnos ezt csinálta. Illetve a kutyában azóta is bent vannak a varratok, az alsó hasi részénél a bőr alatt ki lehet tapogatni neki.

Illetve szintén az elkötésből, szerintem lehetséges, hogy van még egy gondunk vele. Az emlőinél egy apró pukli van a bőre alatt. Ez nyilván lehet akármi, de félek attól, hogy köze van az elkötéshez, nem megfelelő ivartalanításhoz, és az álvemhességéhez, és nagyon remélem, hogy nem daganat neki.

Minél előbb elvisszük majd az állatorvoshoz, de addig is aki ért a témához és megnyugtatna, picit felvilágosítana, annak nagyon örülnék...

2018. dec. 31. 22:04
 1/9 anonim ***** válasza:

Az elkötéssel csak a vemhességet lehet meggátolni. Minden más megegyezik az ivaros szukával.

Plüssöket vedd el, ne legyen lehetősége gyűjteni őket.

Ha annyira nyalja magát, hogy akár kisebesedhet is, gallért, vagy pólót, valami ruhaszerűt adjál rá.

És minél gyorsabban vidd orvoshoz. Remélhetőleg a "pukli" nem kezdődő daganat.

2018. dec. 31. 22:20
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Igen, lehet. Vidd el irvoshoz, ivartalaníttasd ki rendesen, mert az álvemhességhez szinte biztosan hozzá tartozik az is, hogy méhgyulladása és/vagy daganata lesz.
2018. dec. 31. 22:24
 3/9 anonim ***** válasza:
Minnél hamarabb vidd el a kutyát ivartalanítattni. Akkor kiveszik majd a regi fonalakat is. És sajnos nagyon valószínű, hogy emlődaganata van, ezért tényleg fontos, hogy minél hamarabb meg legyen a műtét, nehogy áttéteket adjon a tüdőbe.
2018. dec. 31. 23:16
 4/9 anonim ***** válasza:

"Az emlőinél egy apró pukli van a bőre alatt."

Az előző ivaros kutyámnak ilyen volt az emlődaganata, egy apró csomó a mellében.

Vidd orvoshoz, nézze meg a kutyát, még fiatal, műtéttel tudjátok korrigálni mindkét bajt!

2019. jan. 1. 01:10
 5/9 A kérdező kommentje:
Amelyik kutyának csak a petevezetékéből kivesznek egy darabot, vagy elkötik a petevezetékét, az tüzel és vérzik továbbra is? Csak nem tud megtermékenyülni? Mert az én kutyám 7 éve nem tüzel. Műtét után soha többé nem tüzelt. Tehát akkor ezekszerint mégis kivették LEGALÁBB petefészkét, vagy a méhét is? Bocsi ha hülye kérdés, de ebből derülne ki, hogy most akkor ivartalanítva van, vagy sem. Vagy ha mégis elkötve van, akkor is tüzelhet a szuka, csak "belül"? Ezzel nem vagyok tisztában, és sajnos akkor nem tudom milyen műtétet végeztek rajta, de ebből kiderülne. Mivel látszólagosan nem tüzel már.
2019. jan. 1. 13:10
 6/9 anonim ***** válasza:
Mit írtak a kiskönyvébe?
2019. jan. 1. 13:48
 7/9 A kérdező kommentje:
Semmit, a könyvében csak az oltások és dátumok vannak. Az ivartalanítás dátuma van benne, semmi más. "Ivartalanítva: X dátum" Felhívtam az orvost, aki azt mondta, hogy ő tuti nem csinált csak elkötést, hanem a petefészket is kivette elvileg, de a rendszerben elvileg nincs benne, azt nem tudták megmondani, mert nem lett oda beírva. Szóval én nem bíznék benne így. Főleg elmondása alapján.
2019. jan. 1. 14:39
 8/9 anonim ***** válasza:
Olyan elő szokott fordulni, hogy a petefészekből egy kis darab bent marad, amitől továbbra is van nemi hormon termelés. Orvoshoz vidd el, nézze meg, hogy valóban álvemhes-e.
2019. jan. 1. 14:48
 9/9 anonim ***** válasza:

Ha a doki valóban kivette a petefészket, akkor nem tüzel a kutya többé. A méh állítólag elsorvad idővel.

Simán lehet gyulladása a kutyádnak.

2019. jan. 1. 17:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!