Ez a táp megfelelő összetételű? Kölyökkutyának
Dehidratált csirkefehérje (20 %), dehidratált állati fehérje (18 % ebből 12,6% csirke), kukorica, búza, csirkezsír (tokoferollal tartósítva) dehidratált alma, élesztő, hidrolizált csirkefehérje, lazacolaj, növényi kivonatok (rozmaring, szegfűszeg 150 mg/kg), manno-oligoszacharidok (150 mg/kg), frukcto-oligoszacharidok (100 mg/kg), yucca Schidigera (80 mg/kg) kivonat
Nyersfehérje: 28,0%, nyers zsiradék: 18,0%, nyershamu: 6,5%, nyers cellulóz: 2%, Kalcium: 1,6%, Foszfor: 1,1 %. Nyomelemek: Vas (vas-szulfát (II) (monohidrát)) (E1) 72 mg, cink (cink-szulfát (II) (monohidrát)) (E6) 83 mg, mangán (mangán-oxid (II)) (E5) 35 mg, réz (réz-szulfát (II) kén (pentahidrát)) (E4) 15 mg, jód (kálcium-jodát) (E2) 0,65 mg, szelén (nátrium-szelenit) (E8) 0,2 mg. Aminosavak: DL-metoninin 125 mg, L-lizin 25 mg
Vitaminok: A-vitamin (E672): 18000 UI, D3-vitamin (E671): 1800 UI, E-vitamin (alfa – tokoferolok): 500 mg. Technológia adalékanyagok, CE engedélyezett antioxidánsok és tartósítószerek. Metabolizálható energia: 4100 kcal/kg.
Én kukorica és búza menteset keresnék, amiben nem fehérje van hanem hús.
De mennyi ez a táp egyébként? Hátha tudunk ebben az árkategóriában ajánlani jobbat.
Hát nem tudok róla, hogy lenne, de lehet csak én vagyok tájékozatlan.
Mindenesetre amit figyelj egy tápnál, hogy magas hústartalma legyen (ne a friss hús, hanem a dehidratált hústartalma) , gabonafélét inkább ne tartalmazzon. Gyógynövények, zöldségek, gyümölcsök jók. Illetve valami legyen a csontok, porcok egészségéért (mondjuk porckivonat vagy valami glükozamin, kondroitin forrás) .
Esetleg viszonyítási alapnak nézd meg pár jóminőségű táp összetevőit (Acana, Orijen, Platinum, Brit Care, Carnilove, Taste of the wild, N&D)
Abszolút túl értékelt. Sok benne a gabona és alig van benne rendes hús.
Esetleg középkategóriában tudom ajánlani a Brit Premium tápjait
Na, kiterjed internetes kutakodásomnak hála a következő értékekre bukkantam:
nyershamu 4-7%
nyersrost 2-4%
nyerszsír 8-13%
fehérje 18-24%
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!