Miért nem adnak kaukázusit tanyára? Ha már 200 ezret kifizetek érte, szerződést írok alá, egy eleve gyengébb ösztönű kutyára, miért nincs meg a bizalom?
10 hektáros tanya, naponta egy órára futtatnám. Két sinka lenne a társa és több macska. Reggel kivisszük a birkákat a legelőre, estefele vissza. Ehhez keresztülmegyünk egy erdős részen. Hosszan tudnék túrázni a kutyával és még dolga is lenne. jó élete lenne, de ez nem jó mert ő nem őrizni ad kutyát hanem családba. Mi vaaan???? Akkor tenyésszen labradort
Tudnátok ajánlani egy normális tenyésztőt?
Mást jelent tanyán kiskirálynak lenni, mint városban. Láttam én már kau kölyköt, akiért a szívem szakadt meg, mert területe volt, meg gazdája is, de családja nem. Most egy éves lehet, kicsit több, de már teljesen elvadult az embertől - mert nem foglalkoztak vele családtagként. (És nem, nem az ágybanalvós ölbekutya szindrómára gondolok, az természetes, hogy az nem való egy pásztorkutyának, ő nem szobakuty. De törődés neki is kell.)
Kérdező, nálad lehet, hogy pont jó helye lenne, de a legtöbb helyen sajnos az dívik, amit korábban írtak. A tenyésztő pedig nyilván ragaszkodni fog a maga által hozott szabályokhoz, mert lehet, hogy te lennél a kivétel, de ezt előre ő nem tudhatja.
Vagy keress más tenyésztőt, vagy ha hozzá ragaszkodsz vérvonal miatt vagy bármilyen egyéb okból, hívd meg "családlátogatásra", hogy lássa, hova kerül a kutya, mit tudnál biztosítani neki. Esetleg kapcsolattartásban is megállapodhattok, ha neked ez még belefér - tenyésztőknél nem tudom, mennyire szokás, de menhelyek pl gyakran csinálják így, hogy nyomon tudják követni az állataikat. Hátha meggyőzhető, csak ne vedd személyes sértésnek a dolgot, nem ellened szól. :)
Szerintem felesleges olyan embereknek beszélniük a tanyasi kutyákról, akik életükben nem laktak tanyasi környezetben.
Köszönöm a csoport ajánlást ott valóban szuper kutyák vannak
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!