Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Beagle vagy Pincsi vagy...

Beagle vagy Pincsi vagy Cocker spániel?

Figyelt kérdés
11 éves lánynak lakásba.
2010. jún. 28. 11:00
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
84%

EGYIK SEM.

Beagle:

ő snoopy a cukkermukker. Öntörvényű agressziómentes fajta,szuperintelligens.

Rossz kezekben ördöggé válik.A szuperintelligenciáját, kizárólag a saját érdekeiben fogja használni, ami a te bosszantásodban fog kimerülni.Nagyon sok mozgást igényel, de mivel önfejű, csak megfelelő erős kezű nevelés mellett lehet elengedni.tehát vagy a pórázon fogsz lógni a kutya után, vagy nem lesz kimozgatva és akkor szétszedi az egész tízemeletest.Tele van a menhely fajtiszta beagle-ökkel.

És hullik a szőre mint a nyavaja.

A pincsit nem kedvelem, így nincs véleményem sem.

A spánielek valamikor a 90es években nagyon divatosak voltak ennek megfelelően majdnem az egész állomány valamilyen betegséggel küszködik.Nagyon sok az ideggyenge agressziv példány.(bár erős javulás tapasztalható)

Folyamatos fésülés kell, hogy a szőre rendben legyen.Hajlamos a fülbetegségekre.

Szintén nagyon következetes kéz kell hozzá, mert okos kutya, és nagyon akaratos tud lenni, így hamar megtalálja , hogy hol van "rés a pajzson",

Ha a háromból kell választani akkor inkább ő.De csak nagyon erőteljes szülői segítséggel a nevelés terén.

Egy 11 lány már elég felelőségteljes ahhoz, hogy ellásson egy kutyát, de a szülőknek nagyobb a felelőssége, mert a ktyát is tanítani kell, meg a kislányt is, ás állandóan őrködni a következetes kutyanevelés fölött.

De miért csak ez a három fajta?

2010. jún. 28. 11:54
 12/16 anonim ***** válasza:

Első kutyának a beagle-t semmiképp sem javaslom. (nekem az van. valóban gyönyörű és nagyon okos, de az a szerencse hogy mi elég sportosak vagyunk. ellenkező esetben szökne, rongálna.)az előző hozzászólással abban nem értek egyet, hogy nagyon hullik a szőre. mi vettünk neki furminátor-t, azzal általában 2-3 hetente jól megfésüljük, kiszedi az elhalt szőrszálakat és nem hullik a szőre. (nálunk lakásban és kertben is van, de nem látszik, hogy ágyban alszik a kis dög) kisgyerek mellé persze jó választás, mert egyáltalán nem agresszív, őt aztán lehet húzni-nyúzni, de ha napi minimum! 2-3 órát nem tudsz vele foglalkozni, akkor ne vegyél mert szenvedés lesz az együttélés mindkettőtöknek.

pincsi: általában ideggyenge. én még normális pincsivel nem találkoztam. simán betámadják a nagyobb kutyákat pl.

spániel: sajnos nagyon elrontották ezt a gyönyörű fajtát. a divat lett a veszte. rengetegen elkezdték szaporítani szegényeket, és mára -Magyarországon legalábbis- nagyon felhígult az állomány. sok a beteg, sőt az agresszív egyed köztük.

a westi szintén sok törődést igényel mind szőrügyileg mind foglalkozásban.

a menhely viszont jó ötlet. olyan sok kutyust altatnak el értelmetlenül :( és nagyon hálásak tudnak lenni megmentőjüknek.

2010. jún. 28. 12:29
 13/16 anonim ***** válasza:

nekem cockerem van. egyáltalán nem harapós

cocker,westi--> trimmelés, szőrápolás, de jó házikedvenc, gyerekekkel barátságos, könnyen tanul. cockernek van mozgásigénye, de egy séta után megnyugszik, továbbá remek jelzőkutya.

a szomszédunkba a palotapincsi rendszerint nekimegy a kerítésnek ha ott van a cockerem. rokonom pincsije (szuka) nagyon el van kényelmesedve, megkövetel dolgokat és ha nem kapja meg bedurcizik és megmakacsolja magát :D elég érdekes látvány. neki is a szőrét ápolni kell.

beagle--> ő is jó jelzőkutya, rengeteget ugat, óriási a mozgásigénye és nem fárad könnyen le. terjengenek róla olyanok hogy felnőtt korára behülyül. alapvetően ő is könnyen tanul, de nem igazán lakásba való kutya. kezdőknek nem javaslom.

akár hogy is döntsetek, kívánom hogy sok örömötök legyen a kutyában!

2010. jún. 28. 15:10
 14/16 anonim válasza:
Szia! 13 éves fiú vagyok, és tavaly karácsonyra kaptam egy kis Spánielt. Most már fél éves, és nagyon aranyos, lassan lesz az első nyírása. Fésülni 2-3 naponta szoktam, de meg kell szoknia a kaját meg mindent. Sok munkát igényel, viszont megéri :) Reggel, mikor mentem iskolába, fél 7-kor mindig nyalta az orrom, és így keltett fel :) Nagyon aranyos okos kis kutyák :)
2010. jún. 28. 22:00
 15/16 anonim ***** válasza:
Nem túl régóta van egy beagle kutyám. Nagyon imádom, de tényleg vannak vele problémáim. Folyamatosan törődni kell vele, vagy alszik, vagy nyüszít, de szerintem megéri, csak tényleg nagyon sok odafigyelést igényel. De irtó édes :) Bár szobatisztaságra szerintem nehezen nevelhető... de rövid a szőre, néha meg kell fésülni és semmi baj vele. Csak hát a szomszédok sem örülnek neki, ha hangos...
2010. jún. 28. 22:44
 16/16 anonim ***** válasza:
Beagle, de keveréket is választhatnál egy menhelyen.
2011. ápr. 25. 07:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!