Kiskutyában férget találtunk mit tegyünk? Részletek lentebb.
Meg kell fürdetni. Ha lehet, érdemes kozmetikushoz is vinni, hátha neki van valami speciális samponja. De legalábbis egy kozmetikában rendelkezésre állnak olyan eszközök, amiknek segítségével jóval alaposabban lehet átmosni a kiskutyát és a kozmetikusoknak olyan remek szárítója van, hogy jóval hamarabb megszárad a kiskutya, mintha otthon, sima kézi hajszárítóval szárogatnátok. Féreghajtás után azért jó esély van rá, hogy az elhalt férgek ürülnek, szóval nem jelent rátok nézve akkora veszélyt, mintha nem kapott volna féreghajtót.
Ha mégis bizonytalan vagy, akkor hívd fel a saját háziorvosotokat és beszélj vele erről.
Természetesen foglalkozzatok a kutyussal, csak alaposan mossatok kezet utána. És a helyét minél gyakrabban tisztítsátok ki, legjobb 60 fokon fertőtlenítős folyadékkal (pl. sanytol fertőtlenítő, ami gépi mosáshoz használható)
Így tudjátok minimalizálni a kockázatot.
Mi azt csináltuk, amikor beteg volt a kutyánk, hogy turkálóban vettem fillérekért ágyneműhuzatokat, azokat kimostam és egyenként tettem a kutya alá, minden nap tisztát, aztán 2-3 naponta egyben kimostam a használtakat. Így mindig tiszta volt alatta a hely és nem féltem a visszafertőződéstől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!