Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Nem kedvel a kiskutya?

Nem kedvel a kiskutya?

Figyelt kérdés
Két napja fogadtunk be egy kis 9 hetes kölyköt. Én maradtam szabadságon vele itthon, szobatisztaságot tanul, beilleszkedni viszont nem tud. Legalább is velem nem. Vannak játékai, fekhelye, táljai, minden, rendes hústartalmú táp. Ezeket mind én adtam neki oda, én etetem, hívom játékra, viszem le de úgy viselkedik velem, mintha egy igazi szörnyeteg lennék. Elbújik a szék alá, ha megyek arrafelé, hangosan vinnyog, ha hozzá akarok érni, nem érdekli a játék. Szabályosan elfordul oldalra és próbál szabadulni, ha odamegyek a játékokkal. Egyik sem tetszik neki. Nem érdeklem, nem követ, mint egy átlagos kölyök. A kaján és vízen kívül semmit nem fogad el, amit én nyújtanék neki. Hisztizik, hogy hagyjam békén. Nem sérült, orvosnál voltunk még aznap, hogy átvettük, egészséges. A séta a legrosszabb vele. Szó szerint úgy ordít ha irányítani akarom, hogy ezt csak az nem értené félre, aki süket. Nagyon ciki levinni így, sem nyakörvben, sem hámban nem lehet menni vele mert nagyon durván üvölt, visszhangzik az egész kerület miatta. Este is megálltak ketten a sarkon és végig felügyeltek minket, mert azt hitték bántom a kicsit. Mindenki szájából hallom, amikor elmennek mellettünk, hogy szegény kiskutya, meg hogy mit csinálok én mégis vele, ne kínozzam már. El akar szökni innen, ebben biztos vagyok. Ilyen keserves ordítást még elesett kisgyerek szájából sem hallottam, mint amit ez a kutya csinál. A párommal is ezt csinálja a séta alatt, viszont neki örül itthon, farkat csóvál és odamegy hozzá. Nem merem sétáltatni, ha nem fejezi be ezt, mert a végén valaki komolyan feljelent, vagy nekem jön az utcán, hogy "megvédje".
2018. dec. 19. 12:55
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Kutyapelenka? Hogy az életben ne legyen szobatiszta? Ha akkora szaki vagy, tudhatnád, hogy a pelenka a legrosszabb dolog, amit lehet tenni a szobatisztaság tanulása alatt. Le is pontoztalak. Szia.
2018. dec. 19. 14:05
 12/17 anonim ***** válasza:
0%

Sötétebb vagy mint gondoltam. "Mariska néni" egy példa volt...

Igazad van nehogymár bepisiljen egy pelenkára a lakásba ÚRISTEN, kínozd tovább te nyomorult.

2018. dec. 19. 14:11
 13/17 anonim ***** válasza:
83%

Próbáld sok jutalom falattal hámhoz, és pórázhoz szoktatni a lakásban. Majd kint is próbáld jutalomfalattal elvonni a figyelmét.

Ha ennyire félénk akkor ne erőltesd, ülj nyugodtan a közelében, esetleg jutalomfalatot tartva, megkapja ha közel megy hozzád, így az rögzül benne, hogy ha a közeledbe megy valami jó történik.

Az első gazdája mikor hozta el? Lehet még nem is volt elválasztható szegény

2018. dec. 19. 14:15
 14/17 anonim ***** válasza:
78%

9 hetes kiskutyát még nem szokás sétáltatni. Hiába kapott már oltásokat, azoknak minimum két hét kell, mire kialakul a védettség, és veszettség oltást még nem kapott. Ilyen kicsi kutyát ha kakira, pisire le kell vinni, akkor sem sétáltatjuk, hanem olyan helyre megyünk, ahol lehetőleg nem járnak más kutyák. Nem fogod tudni pórázzal irányítani sem.

Egyébként 2 napja van veletek, mitől bízzon benned? Lehet, hogy valamiért pont a nőktől fél (ha jól értem, te vagy a nő), és a pároddal azért barátságosabb. Ennek lehet múltbeli rossz tapasztalat az oka, akár ott, ahol született, akár, ahonnan vettétek mástól, aligha fogjátok megtudni.

Ne akarj te odamenni hozzá, mert attól csak sarokba szorítva érzi magát. Érd el azt, hogy ő közeledjen. Eddig amikor nevelted, azaz felvetted és eltetted onnan, ahova nem szabad mennie, azt tanulta rólad, hogy ha te odamész hozzá, az neki rossz. Ezt kell felülírni. Ha az etetéskor oda hajlandó menni, akkor ezt használd ki. Akár etetheted falatonként kézből is, ha hajlandó elvenni, közben beszélj hozzá kedvesen. Később simogatni is megpróbálhatod. Vagy leülsz a földre leteszed magad mellé a kajáját, és ott egye meg melletted. Ha nem hajlandó, tedd előbb messzebbre, és fokozatosan közelebb. Ha már közel jön az ételre, akkor megpróbálhatod evés közben simogatni. Ne vidd oda neki az ételt, hanem az étellel próbáld közelebb csalni magadhoz. És légy türelmes vele! Kicsi még, már kétszer legalább feje tetejére állt az élete, nem csoda, hogy gondok vannak vele!

2018. dec. 19. 14:35
 15/17 anonim ***** válasza:
50%

Ülj a közelébe, ne nézz rá, ne vegyél róla tudomást. Egyél valmi finom illatú dolgot a közelében, amikor neki vacsoraidő van. Tegyél neki is, falatozzatok együtt.

Volt egy videó, ami sokáig keringett a neten, de most nem találom. Egy rettegő kutyához beült az állatorvos eszegetni a kennelbe. A kutya szépen megnyugodott és ő is elkezdett enni.

Nem biztos, hogy idegrendszeri gond lesz. Lehet, hogy bántották, ezért bizalmatlan és retteg. Nem lesz egyszerű kialakítani a bizalmat, de biztos, hogy sikerülni fog, csak sok türelemre lesz szükség.

Beszélj hozzá. Tudom, hogy azt mondják, hogy a kutya nem érti, de nekem bevált, amikor kicsi volt a kutyám. Halkan beszéltem hozzá és szépen megnyugodott.

2018. dec. 19. 17:10
 16/17 anonim ***** válasza:
49%

Gondolom nem lett rendesen pórázhoz szoktatva. Ezt mindenképp elölről kell kezdeni. Ne avval irányítsd séta közben, hanem inkább valami finom falattal.

Valóban úgy hangzik, mintha egy ideggyenge kutyát fogtál volna ki.

2018. dec. 19. 18:58
 17/17 anonim ***** válasza:
16%

2 napja van veled, 9-10 hetes. Mit vársz tőle? Neked még életedben nem volt kutyád?

A szobatisztaság, pórázhoz szoktatás stb. mind eltörpül amellett, hogy először azt kellene megtanítani a kutyának, hogy odajöjjön hozzád, ha a nevén szólítod. Először is ezt kéne elérni. Aztán, igen pórázhoz is kell szoktatni, de ez se megy egyik napról a másikra. Először bent kellene elkezdeni gyakorolni a sétálást. Gondolom azért is visít lent, mert felfedezőútra akar menni, mert még kicsi. De, amíg nincs meg a veszettség nélküli oltása, szabály szerint még az utcára se vihetnéd ki. A szobatisztaság meg megint nem fog egyik pillanatról a másikra kialakulni, hiába viszed le pisilni, (ha csak nem rohangálsz vele le egyfolytában) mivel eleve nem is tudja annyi ideig tartani a dolgát, mivel még kicsi. És még valami, hagyd békén azt a kutyát. Ne nyaggasd, ne erőltesd a játékot, semmit. Lehet egy-két hétbe is beletelik neki, amíg rendesen megszokja az új környezetét. (2 napja van nálatok, mit vársz? Hogy majd a nyakadba ugrik örömében, hogy lát?) Lemerem fogadni, azért kedveli jobban a párodat, mert ő nem szekálja egész nap. Meg jól értem, hogy felemeled és úgy rakod arrébb, ha beakar menni valahova? Ettől egy kölyök kutya simán megijedhet. Nem szeretnek "repülni". Ne így csináld.

Először is hagyd békén. ha kezdeményezel, akkor az az legyen, hogy jutalomfalattal hívd magadhoz. Tanítsd meg neki a nevét. Szokja meg, hogy jó dolog, ha odamegy hozzád, de ezt se vidd túlzásba. Ha jót csinál, dicsérd meg, jutalmazd meg. Ha meg valami rosszat, mértékkel szidd meg és lehetőleg ne alkalmazz testi fenyítést. Mindig az éppen történő dologért dicsérd vagy dorgáld meg. Amúgy meg légy türelmes, szinte most került hozzátok. Ez nem olyan, hogy rád néz és akkor onnantól kezdve te vagy az anyja.

2018. dec. 19. 19:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!