Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit csináljak ha nem akar...

Mit csináljak ha nem akar bent maradni a kistestű kutyám a házban?

Figyelt kérdés
Most is behoztam egy percig sem volt bent és már kaparta az ajtót, mindig ezt csinálja ha behozzuk. Lehet hogy azért is van ez mert van egy nagytestű kutyánk is aki bírja a hideget és hozzá akar kimenni. A másik kutya kinti-benti. De ő se nagyon akar bejönni. Látszik hogy fázik de mégse akar bejönni. Mit tudnék csinálni hogy bent maradjon? Már a hó is leesett. Ami egyébként tetszik is neki játszik a hóban. De néha mégis latszik rajta hogy fázik. Na szóval mit csináljak?

#kutya #kistestű #akar #bent maradni
2018. dec. 16. 19:02
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:
Meg van nevelve a kutya csak nem nagyon akarom hogy akarata ellenére maradjon bent arra gondoltam hogy valahogy meg kéne vele szerettetni hogy bent van. Egyébként ha elküldjük a helyére odamegy de később megint elkezd kaparni tiltani azért nem akarom mert akkor akkor sem fog jelezni ha pisilnie vagy kakilnia kell. Egyébként ma este egy ideig bent maradt csak az éjszaka közepén elkezdett vonyítani meg megint kapart és kiengettük hogy biztos el kell végeznie a dolgát utána viszont megint nem akart visszajönni.
2018. dec. 17. 15:12
 12/12 anonim ***** válasza:

Hát, nem tudom...

Felnőtt kutya, ha naponta négyszer-ötször kimehet mozogni, dolgát elvégezni, akkor szobatiszta, és nem kell kaparással jeleznie. Agyon is vágnám a kutyámat, ha nekiállna ajtót kaparni, szépen néznénk ki.

A megszokás miatt akar kimenni, és nem visszajönni. De idővel ugyanúgy megszokja azt is, hogy bent legyen. Csak alakíts ki egy viszonylag állandó napirendet, hogy mikor van bent, mikor megy ki, stb. Hozzá fog szokni, ha következetes vagy. A kaparást mindenképpen tiltsd.

2018. dec. 17. 20:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!