Tüzel a kutyám vagy rohanjak vele állatorvoshoz?
Ez furcsa és kínos kérdés lesz... De a 12 év alatt sose tüzelt ilyen látványosan vagy pont akkor vérzett amikor kint volt... Ugyanis egy 12 éves kinti-benti kutyáról van szó.
Szóval tegnap este is behoztam ahogy szoktam, már ekkor feltűnt, hogy elég sokat nyalja a fenekét... De aztán ahogy simiztem ki is dőlt, órákig szundított az új világos fekhelyén, csak később, amikor felébredt láttam hogy csupa vérfoltos a helye, 4 nagyobb diónyi folt, meg pár kis csepp itt-ott, ahogy helyezkedett, természetesen végigsimogattam a testét, nem sérülésből származott...
A viselkedésén semmi változást nem vettem észre, eszik-iszik, vakondra vadászik, futkos...
A nagymamám szerint tüzel, igaza van?
(Nem, nincs ivartalaníttatva, 12 éve még annyira nem szorgalmazták, ennyi idősen meg nem teszem már ki neki, ha nem muszáj. Természetesen figyelünk a nem kívánt szaporulatra és így már csak akkor kerülne szóba a műtét, ha ne adj isten mégis hozzáférne egy kan.)
Én is az orvost ajánlom!
Nem tudom milyen színű vér távozott belőle, de akár gennyes méhgyulladása is lehet, az pedig nagyon súlyos!
Mindenképpen menjetek orvoshoz.
Egyébként nem kötözöködés, de ennyi idősen is lehetséges ivartalanítani. Én is 10 év fölött jutottam el oda. Aggódtam nagyon, egyből nem is lehetett műteni, de túl vagyunk rajta. Sokkal életerősebb azóta , szerintem jót tett neki a műtét. A méhét is eltávolították, így abból sem lehet gyulladásos betegség már. Esetleg kérdezz rá a dokinál,hogy lehetséges -e vagy mit ajánl.
De mindenképp vidd el,nem biztos,hogy tüzelés
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!