Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Olyan tenyésztőnél jó havanesé...

Olyan tenyésztőnél jó havanesét venni ahol yorki meg bolognesét is tenyésztenek?

Figyelt kérdés
2010. jún. 27. 17:17
 1/7 anonim ***** válasza:
69%

Nem. Egy jó tenyésztő csak egyetlen fajtát tenyészt. Fajtát nemesíteni szívvel-lélekkel csak egyet lehet. Az is pont eleget kíván meg egy embertől. Aki több fajtával foglalkozik, kizárt, hogy anyait-apait beleadva tudja csinálni!

Aki több fajtát tenyészt egyszerre, mindig gyanús... Ha meg ilyen divatos fajtákat, akkor pláne...

2010. jún. 27. 17:27
 2/7 anonim ***** válasza:
29%
Én olyan helyről vettem Yorkit ahol Biewer Yorkival meg csivavával is foglalkoznak és az én kutyám nagyon szép, nagyon okos, kedves, hűséges, szóval ilyen szempontból nem értek egyet az elsővel. Mért ne lehetne kivitelezhető normálisan tenyészteni több fajtát is egyszerre. A tenyésztés nem egy emberes munka. Ha többet csinálják akkor simán lehet több fajtával is. Mondjuk én még egyet sem vállalnék be nem hogy többet, de az más kérdés, én eleve nem bírnám nézni ha szül a kutyám, tudnám hogy fáj neki stb. De a tenyésztők már megszokták ezeket.
2010. jún. 27. 17:35
 3/7 Akiteki ***** válasza:
50%

Az első fajta tenyésztését megtanulni nehéz. Később már vannak rutinok, amit az ember zsigerből tud.

Miért ne lehetne valakinek több fajtája, ha mindegyiket szereti?

Alapból fel tudok sorolni egy rakat világhírű tenyészetet, akiknek több fajtájuk van.

2010. jún. 27. 18:09
 4/7 A kérdező kommentje:

köszönöm!

Akkor felveszem velük a kapcsolatot!

2010. jún. 27. 18:22
 5/7 anonim ***** válasza:
83%

igazából ez teljesen mnind1, amig ebböl a 3 fajtából nem 40-50 db-ot tartanak a disznoólban

kutyavásárlás elött mindenképp érdemes az olcsokutya.uw.hu oldalt alaposan elolvasni

2010. jún. 27. 18:57
 6/7 anonim ***** válasza:
Hát igen. A keverék yorkinkért 250 km-ert mentünk. Azon a portán is többféle kutyatenyésztést zajlott. Nem részletezném. Egyik állat sem érdemelne ilyen sorsot. Ráadásul kinek a pap, kinek a papné. Én tuti yorki keveréket szeretnék. A beltenyészet és genetikai torzulás miatt nem kellene fajtiszta kutya.
2010. jún. 28. 17:14
 7/7 Akiteki ***** válasza:
Ja, mert a keverék kutyák tuti szűrve vannak genetikai betegségekre, megválogatják a párosításokat és 5 generációig visszamenőleg tudják, hogy nincs beteg kutya az őseik között.
2010. jún. 28. 17:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!