Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért csúszik szét a kutyám...

Miért csúszik szét a kutyám hátsó lábai?

Figyelt kérdés
Van egy 8 éves tibeti spániel szobakutyám. 6 napja egyik napról a másikra nem bír menni szinte mintha a hátsó lábai nem bírnának. Állatorvos izomlazitót adott be neki ha nem javul röntgenre kell vinni. Öregség lehet ez vagy mi?
2018. nov. 29. 00:19
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
81%
Semmit nem tudunk a kutyusról, így marad a röntgen. Lehet fájdalom, túlsúly, ízületi betegség következménye, de ezt gondolom az állatorvos is elmondta.
2018. nov. 29. 00:23
 2/15 anonim ***** válasza:
92%
És lehet kullancs is! Nem kért a doki vizelet mintát?
2018. nov. 29. 00:25
 3/15 anonim ***** válasza:
0%

Elaltatás lesz a vége!

(Nyugodtan pontozzatok le, de akkor is ez az igazság!)

2018. nov. 29. 00:27
 4/15 A kérdező kommentje:
Azt nem kért. Bár a kullancsot kizárnám nagyon oda van figyelve rá. Én nyírom itthon mindig meg fürdetem. Ő az életem és nagyon rossz nézni nem tudom félek hogy ez már nem jön helyre.
2018. nov. 29. 00:28
 5/15 anonim válasza:
82%
Volt egy kutyám, akinél hasonlóan kezdődött 6-7 éves korában, végül már csak húzta maga után a lábait. Valami gerincbetegsége volt, nem gyógyítható. Sajnos el kellett altatni, mert már éjszakánként vonyított fájdalmában. :( Nem akarlak megijeszteni, lehet persze, hogy a te kutyusodnál nem ez van, de meg kéne nézetni a gerincét azért. :/ Remélem, a te kutyádnál semmi ilyen komoly történet nem lesz..!
2018. nov. 29. 00:44
 6/15 anonim ***** válasza:
87%
Vidd el röntgenre, hogy kiderüljön mi az oka. A tanácstalanság a legrosszabb mind a kutya, mind a te számodra (lelkileg), ezért kell kideríteni a kiváltó okot. Az izomlazítókkal és gyógyszerekkel az a baj, hogy csak tüneti kezelés és általában szteroidról van szó, ami folyamatosan alkalmazva egy év alatt simán tönkreteszi a veséjét és onnan már nincs visszaút.
2018. nov. 29. 00:57
 7/15 A kérdező kommentje:
Holnap fel is hívom a dokit hogy csináljunk röntgent mert én ezt már nem -bírom. Köszönöm szépen a válaszokat.
2018. nov. 29. 01:01
 8/15 anonim ***** válasza:
72%
Nagy a valószínűsége, hogy a gerincével van a baj, ortopédus szakállatorvoshoz kell vinni, ide nem lesz elég egy általános orvos. Az ortopédus megvizsgálja fizikálisan, megröntgenezi, és elküld titeket MR-re. Kutyáknál egy ügyes orvos csodákat tud csinálni a gerinccel, csak nem mindegy kihez kerül. Ha pesti vagy, vagy könnyen feljutsz, tudok ajánlani pár ortopédust, akik tényleg jók.
2018. nov. 29. 06:57
 9/15 anonim ***** válasza:
61%
Ha nem ennyire hirtelen jött volna és egy kicsit idősebb lenne, akkor azt mondanám, hogy az öregség is lehet. Pontosabban azzal kapcsolatos mozgásszervi bajok. Amikor az akkor 12 éves, nagy testű kutyánk nehezen állt fel és néha szétcsúszott a lába, azt mondta a doki, hogy a csípőjével van gond, mozgassam sokszor keveset és kapjon kúraszerűen nem szteroid gyulladáscsökkentőt (ízületvédőt régebb óta kap).
2018. nov. 29. 09:55
 10/15 anonim ***** válasza:
Nagynéném tacskójánál volt ilyen. Ő helyrejött-teljes egy év után.
2018. nov. 29. 11:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!