Melyik a legjobb spot-on?
Mindjárt jön 5-8 ember és leír mindenféle márkákat.
Én meg simán leírom az igazat: A SPOT-ON SEMMIT NEM ÉR!!!
Profi bolhaöv és bolhairtó sampon. És a fekhely fertőtlenítése kell!
Bravecto vagy Nexgard
Ha mindenképp spot-on, akkor Advantix
De van jó Spot-on!
A spot on csak akkor hatásos ha csepegtetés után legalább 3 napig nem fürdeted a kutyát, és a hatékonysága minden fürdéssel csökken, (itt most nem az úszást, hanem a samponos dörzsöléses bőrrel érintkezős fürdésről beszélek)
Ma a legjobb spot-on amit a piacon kapni lehet és bolha/kullancs/légy/szúnyog, sőt egyes atka fajtákat is lefed az a 3D Vectra, vagy az Adventix.
Ezek egy hónapos védelmet biztosítanak, és tényleg jók. Aki azt mondj, hogy a Spot-onok rosszak az még ezeket nem próbálta. Ennek ellenére minden esetben akadnak kivételek, de max kullancsban, de hogy a bolhát elintézi az tuti. A teljes hatóanyag felszívódás 2-3 nap. Mivel erős a fertőzöttség 4-6 nap kell ameddig mindet kiírtja.
Én az Advocate nevűt használom, eddig még semmi bajom nem volt vele, pedig van 8 kutyám, ebből 3 hosszú szőrű.
A helyüket neostomosannal szoktam lefújni.
Semmi bolhairtó sampon, semmi nyakörv.Nekem ez bevált.
Márciusban már rájuk teszem, utána 2 havonta, szeptember végén utoljára.
Télen nem is kell, már most nincs bennük bolha.
A tabletták ölik is a bolhát, vagy csak megelőzik? Szimpatikus ez a megoldás, mert nem lehet elrontani.
Emberre van valami, amit használhatnék?
A tabletta minden esetben, az élősködő táplálkozása után fejti ki a hatását. Jó megelőzésre és kezelésre is. Hosszú távon megterhelő lehet a májnak. Tabletta használata esetén érdemes évente 3x máriatövis kúrát tartani a kutyának.
Embernek pedig bemész a patikába és adnak jót.
Emberre nincs bolha távoltartó. Lakásban vannak a kutyák?
Mert akkor nem elég a helyüket befújni. Ha már rajtad is akadnak, az egész lakás fertőzött.
Az összes szövetes bútort befújni Neostomosannal, vagy Insecticiddel. Padlót felmosni Neostomozannal, Fal mellett mehet Piretrin porozás. Mindezt akár hetente-kéthetente megismételni legalább 3 alkalommal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!