Felelőtlenek azok az emberek, akik egyk utyát tartanak családiházba, ahol vagy nincs kerités vagy az udvarbol ki/be járnak az autok és kutya ki tud szökni?
Felelőtlenségnek tartom én is, de meg kell hagyni, hogy van, ahol ez tényleg funkcionál és a kutya valóban nem hagyja el a területét. Természetesen ez a ritkábbik eset.
pl a falunkban van egy nj, és ő konkrétan örjöng, üvölt a kerítésnél, mikor a kutyáimmal elmegyek a ház előtt. A kapu elég sokszor van nyitva, mert lusták becsukni és a kutya akkor sem megy ki, hanem tovább rohan a kapu vonalán és ahol újra kezdődik a kerítés megint kezdi az őrjöngését. Iszonyú félelem lesz mindig rajtam úrrá, ha meglátom h nyitva a kapu, hiába nem támadt ránk az évek során soha az a kutya.
Másik sztori: Németországba voltam a sulival és a befogadó családomnál volt egy labi. Ő is full szabadon volt az udvaron, ami elég hiányossan volt csak kerítéssel határolva. Ilyen elektromos nyakörv izé se volt rajta és amíg ott voltam egyszer nem mentek vele sétálni, szerették meg minden, de igazából nem foglalkoztak a kutyával saját bevallásuk szerint.
Utolsó:
Szintén falunkban egyik háznál van egy mudi egy kb 100m2-es kertecskében, max 50 cm magas kerítés mellett, tudtommal ő sincs túlfoglalkoztatva, szintén nincs nyakörve, mégsem gondolt még sose úgy, hogy ő átrepüli a kerítést, ellenben más kutyák simán bemennek hozzá, szóval még példája is lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!