Mi a helyzet az ingyen kutyákkal?
1/21 anonim válasza:
ne értem a gondot. a kutya az kutya, indegy milyen helyről jött. h szaporítod-e a te dolgod, ugyanolyan boldog kutyusok lesznek :) én személy szerint a keverékeket jobban is szeretem, mert egyediek és nagyon aranyosak! nekem egy akita-rotveiler keverékem van, az illatos útról hoztuk és a legaranyosabb kutya a világon! annak kell fajtiszta aki pl a skót juhászkutya megszállottja, neki az tetszik. a néger-japán szülő gyerekét sem dobjuk ki, vagy tiltjuk meg neki a szaporodást, nem? szal csak rajta :)
2010. jún. 26. 17:30
2/21 A kérdező kommentje:
Persze, hogy kutya nem is ez a kérdés :))) Hanem, hogy sokan azt vallják, hogy vagy menhelyi kutyát kell befogadni, vagy jó tenyésztőtől szabad kutyát elhozni, ha fajtatisztát keresel. A kérdés nagyjából arra vonatkozik, hogy jobban teszi-e aki menhelyről választ kutyát, mint aki elhoz egy ingyen kutyust az expressz.hu-ról. Értem, hogy a menhellyel két életet lehet megmenteni egyszerre, de az ingyen kutya is jó eséllyel menhelyen, vagy nem jó kezekben köt ki. A kérdés elvi szintű: mit gondoltok, támogatja-e a szaporítást az aki, elhozza az ingyen kutyát.
Az ilyen kutya is bajban van, csak sajnos tudod ha te hazaviszed akkor azt látja a felelőtlen gazda hogy ohh tök jól ment minden, akkor tiovábbra sem ivartalanítom, vigyázok rá, mert máskor is meg lehetoldani. És ez a probléma.
2010. jún. 26. 17:46
Mert nem minden kutya kerül hozzád, de ha te egyet megmentesz akkor csinálod a keresletet, és az összes többi kölyökből vajon hány kerül jó helyre?
2010. jún. 26. 17:47
5/21 A kérdező kommentje:
Igazából nem rólam van szó, nekem van elég kutyám, de a barátnőm nagyon szeretne egy pulit/pumi vagy egy puli/pumi keveréket, és azt fiatalon viszonylag nehéz menhelyen kifogni, pedig vadászunk egy ideje. Az tuti, hogy ivartalaníttatná, meg igazából a törzskönyves kutya árából pont kijönne a kutyasuli is, nem a vételére, hanem az életszínvonalának javítására fordítaná a pénzt. Nézegettünk az expresszen, rengeteg jópofa keverék van ingyen, gondolom azért nem követünk el nagy bűnt a kutyatársadalom ellen, ha ilyen kutyust keresünk. Igazából csak abban szeretnék megerősítést, vagy cáfolást kérni, hogy így nyugodt lélekkel hozhatunk-e kutyát, vagy ez is lelkiismeretfurdalásra ad okot? :)
Furdaljon a lelkiismeret. A fent leírtak miatt.
Elhozol egyet, ezzel egy újabb alomra adsz okot.
2010. jún. 26. 18:58
Én a helyedben nem választanék teljesen ismeretlen helyről kutyát. Ki tudja mi baja van? Miért akarnak ingyen megválni tőle? Az express.hu-t érdemes nagy ívben kerülni, mindegy hogy ingyen vagy mennyiért adják. Azért érdemes menhelyről örökbe fogadni, mert
- Ott ismerik a kutyákat
- Segítenek kiválasztani a megfelelőt
- Többféle kutya közül válogathatsz (sajnos)
Én a helyedben nem ragadnék le egy bizonyos fajtánál.
2010. jún. 26. 21:15
[link]
itt találsz pumikat, vagy pumi keverékeket! :) ;)
2010. jún. 26. 23:42
Borítékolom neked, pulit vagy puli keveréket tucatjával találsz vidéki gyepmesteri telepeken vagy menhelyeken. Kölyköt is! Nézegesd a netboard.hu kutya fórumát, rengeteg szervezet fent van, én kb. minden héten találok valamelyiknél olyan kutyust, amilyet ti kerestek! INGYEN!
[link]
És mégsem expresszes tudatlan, ostoba, felelőtlen embert támogattok.
2010. jún. 27. 12:23
10/21 A kérdező kommentje:
Néztük az árvapumik.hu-t is, meg az allatok.info-n is folyamatosan keresgélünk, de eddig semmi. Expresszről csak olyan helyről hoznánk el, ahol én beszélek a gazdikkal, és normálisnak, kutyákhoz értőnek tűnnek, annyit azért már bőven tudok a kutyákról, hogy ne rossz helyről hozzak el kutyát. Sajnos azért bejárni a vidéki menhelyeket nem tudjuk.
Kapcsolódó kérdések: