Érdemes a kutyát kutyaoviba vinni, amikor még nem járhat suliba? Mennyi idős kölykök vannak az oviban?
Köszönöm a válaszokat!
A kérdésem többi részére is írjatok valamit, ha eszetekbe jut! :)
Szia!
Általában 3-4 hónapos kortól 7-10 hónapos korig szoktak oviba járni. Ovinként változik. Szerintem érdemes járni (én jártam a kutyámmal), mert találkozik idegen kutyukkal, akikkel jókat játszik és alap engedelmességi dolgokat megtanul közben. Én csak javasolni tudom :-) Viszont ha mentek vigyél neki saját edényt vízzel és ne engedd, hogy más is használja a kutyádon kívül, mert nem ritka, hogy kennelköhögést kapnak a kölykök az oviban és ezzel csökkentheted a fertőzés veszélyét. És ne felejts el jutalomfalatokat sem vinni (virslikarika, sajtkocka stb. - amit a kutyád szeret).
Persze, hogy érdemes! Gyerekkorban tudod a leghatékonyabban nevelni. Én pl nem vittem annó, és most sokkal nehezebb dolgunk van a kutyasulival, mert jópár olyan dolog van, aminél a homlokomra csaptam: Jé, ezt így kellett volna? De kár, hogy nem tudtam.
PEdig nem az első kutyám, volt már jónéhány korábban, tökre azt hittem, hogy én értek a kutyákhoz, de frászt.
Szóval az oviban megtanítják, hogy mit hogy csinálj, sokkal magabiztosabb leszel, és kevesebbet fogsz hibázni. emellett megalapozod a későbbi jó kapcsolatot a kutyával.
Ja és a suliban is láttam, hogy akik ovival kezdtek, azok mennyivel jobban teljesítenek alapfokon.
Ráadásul a kutyaovi borzasztóan cuki dolog! A sok kölyök, ahogy hancúrozik minden kutyásnak szívmelengető szerintem.
köszönöm! :)
el fogom vinni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!