Amerikai staffordshire terrier tartása. Megfelelő ez így?
Még nem volt ilyen kutyám ezért kérdezem.
Nagyobb gyerekeim és egy orosz fekete terrierem van.
Kinti benti tartás, napi 2 alkalommal 1 óra séta, hétvégén túra. Sok játék, tanítás. Plusz az orosz fekete jó társasága lenne.
Nem egy guruló kanapékutyát szeretnék.
A the warriors of the lanka kennel nagyon szimpatikus. Tudnátok a kennelről véleményt adni?
hú köszi :)
Tudtommal vannak nagyon jó szociális saffordok is, ismerősnek 2 van egy yorki és egy macska mellett. Tenyésztőtől vannak. (még a macska is)
Egyébként súlyhúzáson nem, de ő--v képzésen gondolkoztunk. Meg láttam pár helyen ilyen úszó padot.
Az orosz fekete karakán kutya de már öreg így csak azokkal foglalkozik, akikkel érdemes is
Ugyanolyan kutya, mint a többi. Semmivel sem születik agresszívabbnak vagy "vadabbnak", mint egy kopó vagy egy csivava. A sok seggtitán tulaj hozzánemértése vagy direkt rossz irányba nevelése miatt alakult ki a városi legenda, miszerint "Áhh, ez mindennek nekimegy amit meglát, nem lehet más állattal együtt tartani, blabla..". Az ilyenekre NE hallgass. Sok aprókukacú papucsharcos agresszívvá neveli, hogy keményen mutasson az 5-ös BMW-je mellett meg Facebookon...
Az amstaff az egyik legjobb fajta. Nekem 2 van; érdekes, egyikük sem agresszív vagy kötekedő. Mindkettő ivartalanítva van, minél több kutya van körülöttük, annál boldogabbak. :) Nincs dominanciaharc, nincs verekedés, nincs keménykedés. Ha jó gazdához kerül, kiváló öleb válik belőle (mert bizony ölebek. A legfontosabb számukra, hogy a gazda közelében legyenek).
Enyéim lakáskutyák, de egyik sem gurul. :) Izmosak, egészségesek, egy deka felesleg sincs rajtuk. Minden a gazdán múlik.
Az orosz mellé tökéletes, sok szerencsétlen kerti kutya megirigyelné ezt az "ütemtervet", amit leírtál. :)
Megnéztem az általad kiválasztott kennelt, hát.. sok vágott fülű, pitesre vékonyított stafford, 70%-uk szájkosárban.
A csúnyán lenyírbált fülek szúrtak szemet, ami ugye már nem engedélyezett, csak nagyon indokolt, egészségügyi esetekben. Vagy minden kutyája fülbajos, vagy megoldja otthon a csonkolást...
Semmiképp sem vennék innen kutyát. Egyik sem hasonlít amstaffra, hiába írja hogy "munkavonalas". Ez nem német juhász vagy vizsla. Egyszerűen úgy alakítja a kutyáit, hogy abszolút ne hasonlítsanak a fajtára. Kicsik, alacsonyak, nem típusosak.
Semmi baj nincs vele, ha okkal történik. Kiállításon például már el sem fogadják.
De hogy itt minden második kutyának le van csonkolva, az azért fura. Nem túl bizalomgerjesztő a kennel. Pár kutyáján látszik, hogy nem is hozzáértő nyírta le..
Nekem kifejezetten tetszik a természetes fül, semmivel sincs vele több baj, mint a nyírottal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!