Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért gondolják olyan sokan...

Miért gondolják olyan sokan azt hogy faluban csak rosszul városban pedig csak jól lehet kutyát tartani?

Figyelt kérdés
Sokan azt mondják azért mert falun nincs kutyasuli, de szerintem a nélkül is meg lehet nevelni a kutyát. Mi se vittük soha kutyasuliba mégis tudja mit szabad és mit nem. Emmellet meg tud ülni pacsit adni feküdni labdát visszahozza. Ha elbújok és mondják neki hogy keressen meg megkeres. De mégis azt mondják mivel faluban lakom biztos rosszul tartom szegény kutyát.

2018. nov. 24. 08:42
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
Ja és rendszeresen visszük sétálni. Oltva chippelve van.
2018. nov. 24. 08:43
 2/11 anonim válasza:
17%
Valszeg féltik a kutyákat a tajparasztoktók
2018. nov. 24. 08:51
 3/11 anonim ***** válasza:
92%
Több faluban jártam, mint városban, faluban is lakom, de mindig az a látvány tárult a szemem elé, hogy akármelyik udvarba benézek, mindenhol vagy ugatva-vicsorogva őrjöng felém, vagy egy 1x1-es kennelbe napi 24 órára bezárt kutya néz vissza rám mérhetetlen keserű bánattal a szemében. Nem tudja, hogy mivel érdemelte ezt. Az utcákon pedig falkákba verődve terrorizálják a gyerekeket az egyébként tulajdonossal rendelkező kutyák, ezzel szemben az ezer kutyatulajdonosból egy embert sem láttam még öt nap alatt kutyát sétáltatni, aki pedig elviszi, azt kiröhögik. Riasztó helyett veszik a kutyát, meg kerti dísznek. Ez nem rosszindulat, de még csak nem is általánosítás. Ez egy tény. Ha te ez alól egy kivétel vagy, örülök neki, hiszen az első kivétel vagy, akiről valaha hallottam.
2018. nov. 24. 09:00
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

faluban is laktam*

öt év alatt*

2018. nov. 24. 09:02
 5/11 anonim ***** válasza:
89%

Faluban általában véve tényleg rosszabb a kutyák helyzete.Mivel az emberek keresete ilyen helyeken kevesebb, vagy nincs is munkájuk,kevesebb pénz jut a kutyájukra.Emiatt nem ivartalaníttatják, nem oltatják, max.veszettség ellen, nem vesznek normális kaját nekik, kenyérhéjat meg maradékot kapnak, nagy része meg van kötve,nem sétáltatják, és sorolhatnám.

És ide jön még a régi begyepesedett felfogás, hogy a kutya a házőrzésre való, macska egérfogásra.

Nem látják meg az állatokban a szépet, nem kerülnek velük bizalmas kapcsolatba, nem érinti meg őket a velük való törődés, és sorolhatnám.Nincs normális állatorvosi rendelő, sem állatorvos.

A kutya csak eszköz, egy pótolható valami.

De azért itt sem mindenki ilyen.Mert vannak, bár még kevesen, akik másképp kezelik a kutyát, társként.Bár gyakran ezt szégyellik nyíltan felvállalni, mert a bunkó szomszéd kiröhögi, mert annak csak a malac jelent valamit, mert abba pénz van.

Örülök, hogy te sem ilyen vagy.Meg én sem.

Nálunk a kutyák, macskák családtagok.Jobb helyet már nem is lehetne nekik biztosítani, mert minden megvan amire szükségük van, de pont ezért mindenki hülyének néz minket.De nem érdekel.

Városban sokféle hatás, vélemény keveredik, több lehetőség van munkára, állattartásra is.

2018. nov. 24. 09:08
 6/11 anonim ***** válasza:
83%
A városban meg sok a másik véglet, aki a kutya szükségleteit figyelmen kívül hagyva gyerekpótléknak tartja. A munkakutyáknak nem a kávézó teraszán a tespedésre van szüksége, hanem mozgásra és feladatokra. Mégis a tenyésztők többsége inkább ad el ilyen helyre... Kibírja a kutya, de ez is messze van az ideálistól.
2018. nov. 24. 12:00
 7/11 A kérdező kommentje:
De én az egész faluban ahol lakom egyetlen olyan emberrel sem találkoutam aki nem családtagként tekintett a kutyáira. És mindenkinek chippelve és oltva vannak.
2018. nov. 24. 13:58
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
A városi emberek fejében a falu sokszor a szegényebb, kisebb települést jelenti a várostól távol. Ami a városhoz közelebb van, az már külváros, ami rendezettebb, az pedig biztos város :). Jó, abbahagyom a viccelést. Esélyes, hogy az van, hogy a városi embernek az tűnik fel, hogy ha falun valaki rosszul tartja a kutyát és elkönyveli, hogy falun ez a szokás (lehet, hogy adott faluban tényleg az), míg városban gyakrabban jár, ezért ha rosszul tartott kutyát lát, nem a településre általánosít, hanem az embert szidja. Na meg más a városi ember mércéje: van, akinek a szemében már a kertben tartott kutyának is csak rossz lehet. Ami még eszembe jutott: a túlzott elkényeztetés, túlsúly, tisztázatlan rangsor, nem kutyaként kezelés és hasonlók ugyanúgy rossz tartás, de ez nem olyan látványos, mint egy láncra vert kutya.
2018. nov. 24. 16:05
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Mert falun általába kerti dísz a kutya sőt gyakori látványosság a rühes önsétáltató eb. Város közeli faluba lakok, az emberek 30%a normálisan tart kutyát, a többieknél a kerítést döngetik vagy láncon vannak. Mivel több a falu sőt valamelyik távolabb is van a várostól tehát busszal kb 1 óra az út csak oda már nincs is idő a háztartás mellett a kutyazásra és az emberek többsége rosszul tartja. Bár szerintem jobb az udvaron tarott kutya bélelt óllal mint a láncon vashordóba tartott. Mikor az emberek megtudjak hogy falusi vagyok kinti nagy kutyával ram is furan néznek mikor kiderül hogy sétaltatom, foglalkozom vele stb. Kutya suli van nálunk, a városból jarnak ki de mi falusiak nem járunk oda mer többünknek kellemetlen fogadtatásban volt része mikor érdeklődtünk. Inkább összejárunk a réten és segítünk egymásnak ha viselkedési vagy egyéb probléma tünik fel + a google a barátunk. Amúgy jártam már úgy hogy városinak magyaráztam el hogy a 0-24be bezárt kutya persze bepiszkit a panelba és ha nem bír felkelni se akkor illene dokihoz vinni. (Bár az is furcsa nekem ha valakinek nincs egy ,,állandó,, állatorvosa akihez hordja a kutyát). Az enyém is olyan mivel a falusi stílushoz szokott hogy városba izgatottabb többet szaglászik, mindenre kiváncsi a nagyobb nyüzsgés miatt de ezt nem agresszívan teszi.
2018. nov. 24. 16:33
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

Ki is hagytam azt, hogy ezek előtt a kennelben vagy láncon tartott kutyák előtt a koszos edényekbe van kitéve a HÁZI MARADÉKBÓL odaokádott moslék...

Ezek az emberek nem tudom, hogy mit éreztek, amikor piacon "fajtiszta labradort" vettek, hogy aztán !ÖT HETESEN! szinte szőr nélkül betegyék a kennelbe és magára hagyják a hátralévő életére. Persze, nyilván nem sok köze van Labradorhoz, de egyértelműen társasági kutya, soha nem tudna semmit őrizni, mert akármilyen idegen bemegy hozzá, csaholva, ugrálva üdvözli.

Ez most pont a nagybátyámék példája volt, akik igencsak meglepődtek, mikor tacskólábai lettek szerencsétlennek (nagyon rövid szőrű kis-közepes kutya lett belőle). Rendszeresen járunk hozzájuk köszönteni, ünnepelni stb. de az ottani időm nagy részét mindig vele töltöttem. Múltkor, mikor ott voltunk, és láttam, hogy a két gyerek (mármint az unokatestvéreim) is félnek a saját kutyájuktól, aki egy hihetetlenül nyugodt, kedves, természeténél fogva gyengéd, tényleg családi kutya, és FUJJOGTAK, mikor megemlítettem, hogy az öt kilós rövid szőrű kutyámat a házban tartom és prémium táppal etetem, akkor valamilyen hirtelen felindultságból úgy leordítottam a nagybátyámat, hogy az egész rokonság csak nézett. Tartottam neki egy kiselőadást a kutyatartás alapjairól. Azóta néha kiengedik a kennelből, és ünnepnapokon a teraszra is feljöhet, bár még mindig ugyanazt a moslékot eszi...

2018. nov. 25. 09:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!