1éves husky kutyám egyik pillanatról a másikra nem akar ráállni (vagy nem tud) a hátsó bal lábára, ez mitől lehet?
Ahogy írták te nem fogod kitapogatni. Amikor az én kutyámnak volt keresztszalag szakadása én is próbáltam nyomogatni, és semmi, a doki tíz másodperc alatt meg megtalálta.
Mindenképp vidd el minél hamarabb, mivel ilyenkor a másik lábát jobban terheli, így az is betud szakadni. Két beszakadt lábbal meg igazán nehéz lesz járnia, ráaádsul elképesztő nagy fájdalmai lesznek, és duplán kell fizetned a műtét árát. Persze ez csak akkor igaz ha valóban szalag szakadása van, de bármi más is lehet, biztosat doki tud mondani.
Azóta reggel próbált kétlábra állni, játszani, és 10p után sikerült neki.
Ezután valahogy megjavult neki :D
Nemtudom mi történhetett.
Akkor csak meghúzta.
Általában ha 3-4 nap múlva sem javul akkor van baj.
Szalagszakadásnál általában abszolút nem terhelik, azt bizony műteni kell, volt kutyám akinek kellett.
Az egyik németjuhászom 8 hónapos korában este 3 lábon jött be az udvarról. Másnap még kicsit bicegett. Harmadnapra már semmi jelét nem mutatta, hogy bármi gond lenne. Mentek az évek. Kiképzésre jártunk ,IPO vizsgára készültünk. Meglett a vizsga. Aztán készültünk a következő fokozatra .
5 évesen, októberben elkezdte kerülni a méteres ugrást, a ferde palánkot. Decemberben már láthatóan kímélte a lábát. Orvos- szalagszakadás, ami a 8 hónapos korában történt. A szakadt szalagnak köszönhetően az ízületek rendellenesen mozogtak. Ledarálták egymást. Megműtötték, de mindig is , amíg élt időváltozásoknál láthatóan fájt a lába. Tönkrement ízületet nem lehet megújítani sajnos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!