Kicsi még 4hós kiskutyám a tanításhoz? Miért viselkedik így?
Na vajon miért? (Amennyiben nem egy provokáló kamu kérdés)
Kint tartasz egy kutyát az udvaron, néha kimész hozzá, és nem akarja megcsinálni amit mondasz neki? Na akkor vajon miért?
Biztos, hogy kamu. Nem tudom elhinni hogy ilyen sötét emberek léteznek, és mind kutyát tart...
Ki mondta,hogy nem megyek ki hozzá?😅
Mindennap van foglalkozva vele nem csak 10 percet..
Elszaladsz tőle és hívod akár a nevén is vagy ha eltávolodik tőled visszahívod ahogy oda megy dicsérd és sok gyakorlás után megtanulja. A harapással kapcsolatban, múltkor a munkahelyemen (üzlet) hozzám futot egy kb 3 éves kisfiú és a fenekemre csapot nyilván ezt nem illik.de máskép.reagál az ember mint ha egy felnőtt férfi csinálja. A kutyád olyan kb mint egy 3éves kisgyerek. Mindent a szájába vesz mindent megrág és akár harap is. Mivel már nem az anyával van és a testvéreivel ezért neked kell megtanítanod mekkora erővel ,,haraphat,,. Ha erősebben harapja a kezed nyüszítesz vagy parancsszóval (ha érti) jelzed hogy fáj és ha enged akkor dicséred. A falkavezér poziciót is meg kell tanítani neki hogy mi is az a falkavezér dolog. Egy kölyök kutya és egy felnőtt kutya dominanciája két külön dolog. A felnőtt direkt csinálja a kölyök amíg senki nem szól neki megteszi mer nem ismeri a határt. Amúgy ez normális egy kölyöktől lehet hogy az ő odakapása egy játék felhívás volt.
Szerintem kicsit jobban olvas utána a kutya viselkedésének és a kölyök kutya nevelésnek. A kölyköt tanítjuk az életre végül is a felnőtt kutyával betartatjuk amár megtanultakat (trükkök más dolog).
Szia! :)
Nem tartom kicsinek a kutyádat ahhoz, hogy tanítsd. Sőt, szerintem nagyon fontos lenne hogy kölyökkorban megtanítsunk/tiltsunk dolgokat a kutyának. Az én kutyám 3-hónapos volt, mikor elhoztam a tenyésztőtől.. Hagytam neki 4-5 napot, hadd szokja meg az új helyet, és szokjon meg persze engem is. De aztán jött a tanulás, és nagyon jól ment neki. :) és volt is 2 nyugalmas, szófogadó hónapunk..de aztán jött az ivaréréses mumus, és most hogy 6 hónapos, hajlamos mindent elfelejteni, szelektíven hallani, feszegetni a határokat. Most már úgy gondolom hogy az én idegösszeomlásom lett a fő célja, de ha semmit se tanítottam volna neki, akkor szerintem mégrosszabb lenne. Fontos hogy tanítgasd akkor is, ha kezdetben mindent úgy csinál ahogy kéne,mert lehet lesz rosszabb is. :)
Koszonom:)
Elkezdtem a tanitasat csak nagyon tul van porogve:D
Egyik nap megcsinalja amit kerek tole szepen de a masik nap mintha leszarna es semmit nem csinal csak ugral ossze-vissza
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!