Miben adjátok be a kutyátoknak a gyógyszert?
Leginkább azokhoz a gazdikhoz szól a kérdés, akiknek a kutyusa napi szinten szed gyógyszert.
Nálunk fél éve szedi napi 2x a gyógyszerét.
Eddig párizsiban, husiban kapta meg. Ma vettünk neki jó minőségű virslit, ami sajtos. Most ebben adjuk majd.
Ti miben adjátok?
Nem napi szinten, de én nem rakom semmibe már, megtanítottam őket, hogy jutalomfalatért bevegyék.
Technika: kutya leül, egyik kezemben a jutalomfalat, tenyerembe zárva. Ugyanabban a kezemben két ujjam között a gyógyszer. Kutya orra elé a jutalom, kicsit kinyitva a tenyerem, pofája megfog, kinyit, tabletta betol hátra (nem kell egész mélyre), és máris kapja tenyérből a jutit, általában lemegy egyszerre a kettő. Utána szoktam adni még egy jutit is bónusznak időnként. Prímán működik mind a két kutyánál, annál is, akinek korábban kajába dugtam a bogyót, és elég sokszor kiköpte belőle. Ha véletlenül elsőre nem sikerül, másodjára kicsit mélyebbre tolom, és úgy már lemegy, de általában már elsőre le szokott.
Napi szinten májkrémben a porcerősítőjét, és a halolaj kapszulát.
Reggel sorban áll érte, úgy várja :)
Még a féreghajtót sem tudom már májkrémes kenyérbe beadni évente 1x... már nem eszi meg a májkrémes kenyeret, mert 1x felfedezte benne a tablettát.
Van a torkára teszem, és fogom a pofáját, amíg lenyeli, vagy Brit Premium szalámiba teszem. Azt veszek neki a táp mellé.
(Most kalcium tablettát kap rendszeresen. Ezt sem szereti, de muszáj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!