A kutyám szeme színe megváltozhat a táptól?
Biztosan nem!
Vidd el orvoshoz, lehet kezdődő hályog a kutya szemén.
De az is lehet, hogy csak máshogy látod és nincs is változás.
Én meg kétlem :) Valószínűleg csak más fényben néztél rá és azóta azt az árnyalatot figyeled jobban. Esetleg azóta is más fényben figyelgeted :D
Az én macskámnak lámpafénynél sötét arany színű a szeme, de ha rásüt a nap, akkor látszik, hogy valójában gyönyörű mogyoróbarna. Egyszerűen még a sárgás árnyalat sincs benne, amit amúgy látok idebent.
Ha hirtelen változott, akkor én elvinnem orvoshoz, biztos, ami biztos.
Csak zárójelben kérdezném, hogy az nem lehet, hogy most, hogy téli bundát növesztett a szeme körül sötétebb, dúsabb lett a szőr és emiatt látod világosabbnak? Az én kutyám nyáron szinte teljesen fehér, pár nagyon halvány tejeskave színű foltja van (csak annyira, mintha foltokban koszos lenne) , viszont télen a több, hosszabb szőr miatt sokkal sötétebbek a foltok.
Egyetértek a #4-essel.
Embereknél már régóta megfigyelték, hogy a szemszín változásait többek között az étrend is befolyásolhatja.
Elképzelhető, hogy ez állatoknál is így van.
Egyébként a megvilágításon is múlik, világosban a pupilla összeszűkül és olyanjor az írisz világosabb lesz.
Ha pedig növendék kutyáról van szó, akkor meg egyértelmű hogy változhat még.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!