Létezik még szép, egyenes hátú küllemvonalas német juhászkutya?
Esetleg ismersz olyan kennelt, ahol nem púposhátú kutyák vannak?
(Nem munkavonal!)
Pont most nézegettem az oldalukat, írok majd nekik egy rövid bemutatkozást. Amit én tudok biztosítani, az a napi rendszeres foglalkozás, nagy séták és egy kutyhaver, egy agár, aki egy jol szocializált, sulis, engedelmes, fiatal fiú (ivartalan, mentett). Illetve nem akarom elsietni, szeretném megtalálni a leginkább illeszkedő kutyát, aki nálunk boldog lehet.
A pontyhátra pedig az egészség miatt kerdeztem rá.
show vonalas német jucik mindegyik pontyhátú sajnos, lehet van egy két tenyésztő ahol nem, de ahhoz nyilván rákell szánni az időt és végig nézni a magyar kennelek oldalát,illetve a külföldieket.
Több kiállításon jártam, normális hátú német juhászt én ott még nem láttam.
Magyar Show "híres" kenneleknél nem nagyon. Kisebb kennelekben még talán, de nem garancia.
Az itthoni sport vonal eléggé szűk, itt is lehet nézni és kifogni tenyésztőt aki 1 max 2 kutyát hoz le az adott szukájától, nem többet, de hogy ő hobby célra ad-e el az már kérdéses. A Cseheknél érdemes körbenézni, de a Németeknél is akad, én most egy Fehérorosz kennelt néztem, de persze attól függ mennyit szánsz rá.
Igazából, mivel nem most lesz ez aktuális, akár egy drága kutya is beleférhet, feltéve, ha egészséges.
Sajnos en eleg elkeseredtem, mikor láttam a "kínálatot". Köszi szépen mindenkinek! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!