Melyik módszerrel szabályos egy hosszabb (2órás) útra szállítani kocsiban egy közepes testű kutyust?
Kombi kocsink van, alapból bele van szerelve a csomagtartó Es az utastér közé egy kinyithatós háló, eddig mindig itt utazott, de csak rövid útra mentünk vele, most azért gondoltam arra h az utastérben legyen bekötve mert hátul soha nem fekszik le, végig áll. Hámunk van (K9) ehhez gondoltam biztonsági övcsatot venni. Melyik legyen?
Plusz szerintetek 2 órás út alatt megálljunk vele?
Én a skodának a kutya biztonsági övét ajánlanám, mert az direkt, úgy lett kifejlesztve, hogyha baleset, vagy ha csak egy nagyobb fékezésnél is, de úgy rántja vissza a kutyát, hogy nem a nyakánál, hanem a mellkasánál fogva. Illetve teszteknél is, a skodának a kutya biztonsági öve és HÁMJA(!!) érte el a legjobb eredményeket.
Igaz, nem olcsó, de csak egyszer kell rá befektetni, és még mondhatni, hogy utcára is használható a hám.
Ülésen legyen bekötve. Ez szabályos.
2 órás út nem olyan hosszú hogy meg kelljen állni,
mi 6 órát utazunk a kutyámmal kocsiban megállás nélkül.
Köszönöm a válaszokat! :)
Akkor szerintem benevezünk egy biztonsági övre, #2 az is jó amit te küldtél, viszont mi nem utazunk kutyával annyit hogy ez meg is érje, most is csak orvoshoz megyünk, de azért köszönöm!!
Mi gyakran visszük autóval a kutyát, sokszor 3-4 órás utakra. Sosem kell megállni vele, bámészkodik és alszik.
Nekünk van hámunk+ vettünk neki biztonsági övet és az utastérben utazik a hátsó ülésen. Állított már meg rendőr is, sosem szólt, hogy nem lenne szabályosan szállítva.
Nálunk a hátsónülésen utazik, ahova egy ilyen cuccot rakunk. Ez megakadályozza,hogy hirtelen fékezésnél beessen az első ülés mögé, vagy hogy 2 ülés között előre repüljön.
Ha autópályára megyünk vele (ami elég gxakran van), akkor egy ilyen hámot is kap. Kocsiba fontos, hogy olyan hámot válasszunk, ami hirtelen fékezésnél nem okoz sérülést a kutyának. Legyen parnázott és minnél nagyobb részed fedje a mellkast,hogy eloszlassa az energiát.
#7 igen jó, de az sem mindegy, hogy milyen hámotok van, ez ugyanis csak adapter.
(pl. K9 powerhám nem alkalmas biztonsági övként, hanem Y-hám kell)
Én ilyet vettem, ez hám és adapter egyben:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!