Mire figyeljek műtét után?
Arra kell csak figyelni, hogy ne nyalja a sebet. Az én kutyám pl egyáltalán nem foglalkozott vele, de vannak olyan kutyák akik szétszedik/nyalják, így újra kell varrni ha szetjön, illetve el is fertőződhet. Eleinte egyébként meg lesz duzzadva a herezacskó, mert savós folyadék fogja kitölteni a herék helyét. Ez kb 1 hétig tart, szépen lassan leapad és idővel a zacskó is összezsugorodik. Kímélni annyira nagyon nem kel, ugyan úgy mehet sétálni, ha nagyon fel van telve akkor inkább ne fusson, de a varratnak nem lesz tőle baja.
De kérdezd meg az orvost majd, mindent el fog mindani.
Ivartalanítás után amíg nincs magánál, dölöngélve megy addig semmi víz és semmi kaja.HA szuka kutyusod van Én ajánlom, hogy kisruhát kérj neki. :) A gallért nem minden kutya tűri magán + le is tudják szedni. És hát szegénynek gallérral kellemetlenebb vele enni, inni, menni, aludni...
Ne engedd ivartalanítás után ugrálni, szaladgálni mert felszakadhat a sebe.
Ha jól tudom akkor 10.napon irány vissza a doki és varratszedés. ;)
De majd elmond a doki még pár dolgot :)
4. Vagyok. 2. Válaszoló...
Azért ivartalanítja a kutyusát mert nem szeretne gondolom kiskutyafarmot, és a kutya nagyon sok betegséget elkerülhet az ivartalanítással! + 2× annyit megélhet mint az ivaros társai.
Köszönöm a válaszokat. :)
Gallért ad a doki azt mondta is. Itthon leszek vele 5 napig vettem ki szabadságot, addig tudok rá figyelni. A séta az akkor rendben van ennek örülök h attól nem lesz baj, kutya bandázás varrat szedésig tuti nem lesz.
Majd kérdezek a dokitól is még, csak kellettek a biztató szavak, nagyon köszönöm. :)
Azért lesz ivartalanítva hogy későbbiekben nehogy beteg legyen még most fiatal szervezet hamar túl leszünk ezen gyorsan meggyógyul. Meg hogy ne akarjon szökni a tüzelő szuka kutyák után, illetve ne is szenvedjen emiatt, erősek az ösztönök. És így a kan kutyákkal sem lesz rivalizálás. Én úgy gondolom hogy egy kutyus ezzel a beavatkozással csak nyerhet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!