Egy-egy parancsra meddig kell tanítani a kiskutyát?
Úgy értem, akár 2 óra alatt is elsajatítja, vagy 2 hétig napi fél óra munka is elég hogy megtanulja?
11 hetes, Bichon
Egy 11 hetes kutya had legyen még baba.
Bőven elég, ha a nemet megtanulja. Még ne "trenírozd", az alapok meg úgyis jönnek maguktól, és mindegy mennyi idő alatt tanulja meg, csak tanulja meg (pl: marad, gyere ide)
Tapasztalat kutya tartó vagyok 6 kutyám van. A kutya értelmeségétől illetve a szerepedtől is függ az ő szemében. A kutya olyan állat, aki magának választ gazdit. Ha téged választott nagy eséllyel jobban figyel rád, így hamarabb el sajátít 1-1 dolgot. Ha már hallgat a nevére, akkor kezd olyan alap parancsokkal, mint az "ül". Mindenképp jutalmazd és dicsérd meg, ha értelmes órákon belül elsajátítja. Légy türelmes. Ne egy húztamba tanítsd, hanem mindig keveset, egyre ügyesebb lesz.
20/L
Egyszerre 15-20 percnél tovább ne tanítsd egy dologra, mert annál tovább úgyse tud figyelni, egy felnőtt kutya sem.
Az hogy mennyi idő alatt tanulja meg egy összetett kérdés. Attól függ milyen a kutya személyisége, milyen a környezet (esetleges zavaró tényezők), mit szeretnél megtanítani neki és milyen technikát használsz. Az alap dolgok, mint például az ül, fekszik, marad stb könnyebben mennek, mint az összetettebb dolgok például hozd ide xy tárgyat és egyéb olyan parancsok ahol egy màr megtanult parancsra építkezel (pl amikor láb mellett megy és parancsra ül és vár, míg te mész tovább)
Nyugodtan taníthatod én a hozzámkerülés után 1-2 nappal már tanítottam. Minél előbb annál jobb. Egy kamaszodó kutyát elkezdeni nevelni egy istencsapás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!