Panellakásba szeretnék kutyát, tájékoztassam a szomszédaimat?
Szerintetek, meg kellene kérdeznem a közvetlen szomszédaimat, hogy mit szólnának ha vennék egy kutyát?
Ugye elképzelhető, hogy az új kutyus megugathatja az ajtónk előtt elsétálókat, és az ugatással, esetleg a szomszédban alvó kisgyereket, vagy az éjszakás műszakból hazatért és alvó szomszédokat felébresztheti és ebből esetleg konfliktus helyzet is kialakulhat.
Mi nem szoltunk, de mindent megtettünk annak érdekében,hogy a kutya csendben legyen otthon. Megfelelő nevelés, dzocializáció, kutyasuli, rengeteg fizikai fárasztás. Mikor a lakóknak feltűnt a kutya, eléggé meg voltak illetődve, de aztán megnyugodtak mert egy nyikkja sincs neki, akkor sem ha nem vagyunk itthon.
Lakóházban mindig van valami zaj. Mindig fúr valaki,hangszeren gyakorol,húst klopfol, a gyerekek üvöltenek... Én mindig elviseltem ezt, nem vertem sebkinek az ajtaját ököllel, akkor sem ha a párjaval már órák óta üvöltve szídták egymást. Úgy gondolom cserébe énis elvárhatok annyi toleranciát,hogy nem a ajog ak a kutya miatt.
Két fajta emberrről beszélhetünk.
1. Az egyik nyugalmat akar és alap esetben ő maga is szinte észrevehetetlen lenne. (nem panelba vagy társasházba való embertípus)
2. A másik úgy viselkedik a lakásában mintha nem lennének szomszédai és ha az másokat zavarja akkor is le vannak sz@rva. (kifejezetten panelba való embertípus)
:)
Gyanítom hogy attól függetlenül hogy te melyik típus vagy és a szomszédok melyik típusba tartoznak - akkor is kutyát fogsz tartani mert ez a vágyad. Akkor már nem úgyis mindegy?
Nem fog tetszeni. Állatkínzásnak tartom a lakásban kutyatartást. Még a kisméretű kutyusoknak is szenvedés. A szomszédoknak is, ha a vékony panelfal másik oldaláról ugat, és ha kerülgetniük kell a füves részen, néha a járdán a kutyagumikat, ha valakik véletlenül nem szedték össze a kutyájuk után.
Képzeld magadat a kutya helyébe. Ha egész nap be lennél zárva egy lakásba, szinte egész életedre, WC-re csak meghatározott időben mehetnél ki. Párt nem keresketnél magadnak, nem lehetne gyereked sem. Kivéve azt a ritka esetet, amikor egy fajtiszta kutyust pároztatni visz a gazdi.
Mindezt nagyon jól tudom, mert a szüleimnek is volt kutyájuk panellakásban.
Ha ezek ellenére is akarod a kutyát, akkor a helyedben én tiszteletből a közvetlen szomszédoknak szólnék. Ha látják, hogy kedves vagy, akkor nekik is megfelelő lesz a hozzáállásuk.
"Az egyik nyugalmat akar és alap esetben ő maga is szinte észrevehetetlen lenne. (nem panelba vagy társasházba való embertípus)"
Az ember azt hinné, ők lennének a társas közösségbe valók és a zajongók a tanyára, mégis a csendes típusoknak szokták a tanyát ajánlgatni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!