Akinek ivaros kan kutyája van, mivel rosszabb neki, mint ha ivartalanítva lenne?
Semmivel nem rosszabb. Sokkal jobb:
Nincs szaporulat
Hererák megelőzése
Állandó izgulás megelőzése
Szökés megelőzése
Nem volt még ivartalanított kutyám, így nem nagyon van összehasonlítási alapom, csak annyi amit látok és hallok.
Azt vettem észre, hogy azok a kutyák, akik egész kicsi korukban lettek ivartalanítva azonos nemű kutyákkal jobban kijönnek.
Az én kan kutyám például egyáltalán nem tűri a többi kan kutya társaságát.
Így messze el kell kerülni minden szembe jövő kutyát.
Egyszer, mikor még kertesházban laktunk valahogy kiszökött (a mai napig rejtély) és két napig kerestem, mire a hasa haza húzta, mert a környéken több szuka kutya is tüzelt.
Ha tüzelési időszak van, akkor megbolondul és kb. mindent megto.zna. Fedezni pedig nem igazán lehet, mivel keverék, nem nagyon van jelentkező, max csak pár kóbor kutya jöhetne szóba, az meg nincs a környéken. Úgyhogy ez neki is szenvedés és nekem is.
A kora miatt már félek ivartalanítani, ráadásul a kan kutyákkal való kapcsolata nem biztos, hogy változna (anyámék kutyájánál nem változott). Viszont, ha visszamehetnék az időben ivartalanítanám még kölyökként.
4 évesen ivartalaníttattam. Most 9 éves, tehát van előtte utána tapasztalat.
Nem jelöl annyit. Előtte megőrültünk, annyit jelölt.
Biztosan nem lesz több kiskutya (egydzet átszökött hozzánk a tüzelő szuka...)
Biztosan nem lesz a heréjével probléma öreg korára.
Kevésbé domináns, kicsivel nyugodtabb. Tehát könnyebb bánni vele.
5 évesen lett ivartalanítva a kan kutyám, előtte nem tudtam teljes mértékben szabadjára engedni más kanok társaságában, a tüzelés őt nem zavarta, viszont iszonyú sokat jelölt.
Ivartalanítás után pár évvel meglepődve vettem tudomásul, hogy a kutyámat nyugodt szívvel elengedhetem más kutyák társaságába, mert nem érzik rajta annyira a kan szagot, nem akarnak vele rivalizálni és ő sem áll már bele a verekedésekbe. A jelölés még mindig kicsit sok, de jóval kevesebb, mint előtte volt. Viszont a kutyám szőrhossza felére csökkent és már több emberrel is beszéltem, akik szerint ez az ivartalanításnak tudható be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!