Milyen prémium tápot vegyek egy 10hetes németjuhásznak?
Sziasztok.
Hozzánk került egy 10hetes németjuhász és ha már így alakult akkor nem szeretném csirkefarháttal meg a többi 2%os fehérjetartalmú izfokozós hulladékkal etetni.
Esetleg tudnátok olyan tápot ajánlani amelynek valós nagymennyiségű fehérjetartalma van (30%) és normálisan elosztva a zsir, rost aránya + ásványi anyagok, vitaminok.
Olvastam a royalról de ahogy látom az izfokozós, így azt inkább ne.
még egy kérdésem lenne.
hány kg tápot kell venni hogy egy hónapig kitartson?
N&D pumpkin tápcsaládja, Carnilove, Brit Care, Taste of the wild.
Ezek az "olcsóbb" árkategória.
Platinum, Acana, Orijen.
Ezek a drágábbak.
Viszont akármelyik jó lehet. Nézegesd meg őket, amelyik tetszik, könnyen beszerezhető, azt próbáld meg.
Igen, a Royalt hagyd. Szemét.
Hogy hány kg-ot kell venni, az abszolút változó. Függ a táptól, a kutya súlyától és életkorától.
Általában vannak fent a tápokhoz adagolási útmutatók. Ezek csak ajánlások, nem törvényszerűek, de tudsz velük számolgatni.
Nem értek egyet veled, kérdező.
Az ízfokozót nem akarod, de közben meg ilyen magas fehérjetartalmú tápokat akarsz neki adni, amik hosszú távon ugyanúgy tönkre teszik a veséit.
Maga a valódi hús is csak 24% körüli fehérjetartalmú, ha egy táp ennél jóval többet tartalmaz, az már rendellenes. (pl. Acana, Orijen)
A royal canin nem az ízfokozó miatt felejtős, hanem az irdatlan mennyiségű szója és kukorica tartalma miatt.
Ha tényleg jót akarsz neki, akkor ne vidd a fehérje tartalmat 30% fölé. Azaz Brit Care, Wolf of Wilderness, és hasonlók.
De pl kölyökkutyának sokkal több fehérje kell mint egy felnőttnek így a 30% azért korrekt. az oké hogy pl húsban nagyon jó esetben 25% fehérje van de attól még a táp tartalma semmilyen okoskodás nélkül simán tartalmazhat 30%ot. Több fehérje kivonatot adtak hozzá.
Én pl rendelkezek itthon 85%os barnarizs fehérjével. Nem tudom mennyire érted mire akartam kilyukadni.
Generally, too much protein isn't a problem for a healthy dog because excess protein will be excreted in his urine, converted into fat and used as calories. There is no evidence too much protein will damage a dog's kidneys or contribute to renal disease; however, veterinarian Dr. T. J. Dunn Jr. of PetMD.com notes that a dog with a very elevated blood urea nitrogen value — more than 75 — may benefit from a diet lower in protein, but high in protein quality.
Ez alapján pedig nincs nagyon bizonyíték arra, hogy ártana.
Persze most olvastam egy cikket, hogy gyártók hogy próbálnak meg átvágni a fehérje, zsir, rost tartalommal hogy az ő szemetüket vegyük. Iszonyatosan bosszantó hogy két napja keresek egy elátkozott tápot és nem találtam még mindig.... pfej.
de pl ezen látsz valami problémát?
29 fehérje 17% zsir, és 5% rost.
5 % rost azért is jó mert a prémium tápoknál elég kevésnél látok ilyen magas rost tartalmat. Ugye a rost meg segít az emésztésben és még teli van ásványi anyagokkal is.
Az összetevők is nagyon jól néznek ki. szerintem.
Nagytestű kölyöknél vitatott, hogy mennyire ajánlott magas fehérjetartalmú tápot adni. Egyesek szerint felgyorsíthatja a növekedést, ami később hozzájárulhat az ízületi problémákhoz. Mint mondtam, ez vitatott, de én nem biztos, hogy egy kölyöknél, pláne német juhásznál kockáztatnék 30%-nál magasabb fehérjetartalmú táppal.
Én ezek közül válogatnék a helyedben, ennek az Acana-nak a fehérjetartalma 29%, és a többinek is akörül mozog. Az Orijen, Carnilove és hasonló tápok fehérjetartalma 38-39% körül szokott mozogni, azokat a növekedés befejeztéig hanyagolnám.
Az elso kettot neztem meg amit linkeltel es ugyan ugy 29-30%os a feherjetartalma.
Semmi lenyeges kulonbseg nincs. Mindenesetre arra jo volt, hogy kiserletezzek melyik fog izleni neki a 3kozul:)
Igen, tudom, hogy annyi, direkt 27-30% közöttieket linkeltem, amelyek összetevők alapján is jók. Amúgy a Taste of the Wild-ot általában szeretik a kutyák.
Remélem, valamelyik táp be fog válni a kicsinek. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!