Acana vagy a Hills táppal etessem a kutyámat? Melyik a
jobb?
Figyelt kérdés
Fejlődésben lévő kiskutyá mnak melyik tápot ajánljátok jobban?Én eddig az Acana-t artottam a legjobbnak,mert arról sok jót olvastam...de a Hills tápookról nem találtam sehol leírást...azt monják,hogy mindkettő csúcsminőségű ,de mégis,melyik a jobb?Akutyusom még csak 4-4,5 hónapos,sintértelepről hoztam és szeretném,ha egészséges,jóltáplált kutyus vállna belőle...tehát megkell erősítenem...melyiket ajánljátok?Ízre egyik tápot sem eszi,mindet konzervel kell kevernem...tehát az a válasz,hogy az "amelyiket szívesebben eszi" az kilőve!
Válaszoktokat előre is köszönöm!!!
2010. jún. 24. 21:33
1/10 anonim válasza:
Szerintem ezek közül mindegy. Ha ez szemont, az állatorvosi egyetem a Hillst hirdeti, de nyilván kapnak támogatást cserébe. Viszont konzervvel ne keverd! Ha nem eszi meg, vedd el és kész. Következőre meg fogja enni. Ha nagyon makacs, lehet, hogy csak egy nap múlva. Ha nem eszik meg, nem elég éhes.
Köszönöm a válaszotokat!Hallottam már több kutyatartótól is ,hogy simán adjam a tápot neki pláne,ha már ennyi pénzt költök rá ne keverjem és ezzel rontsam a minőségét konzervel..Viszont valaki azt mondja keverjem konzervel és annak meg mindegy a minősége...most úgy döntöttem szép lassan leállok a konzervel...egy idő után már egyálltalán nem keverem majd!De sajnos a kiskutya az utcára született és azt ette a mit kukázott mielőtt hozzánk került,így nem nagyon akart megenni semmit ami nem hasonlít a kukázott ételmaradékokhoz...a konzerv sajnos hasonlít rá./legalábbis szerintem ez lehet az oka!/
Köszi a válaszotokat!
2010. jún. 24. 21:50
4/10 anonim válasza:
hát mi a legelején a kutyát pedigreevel etettük, de amikor ezt elmondtam a többieknek, mindenki leszidott, hogy az a legrosszabb táp ( de még máig sem értem, hogy akkor hogy lehet a hátuljára az irva, hogy elismert tenyésztők ajánlásával és orvosi egyetem ajánlásával..)megkóstoltam a pedigreet és télleg nagyon nagyon rossz, és ráadásul hamarabb is fogy el, mint a többi, mert kevesebb tápanyagot tartalmaz. Átváltottunk a Royal caninra, ami nagyon finom(megkóstoltam) de jobb ha egy idő után valamilyen más márkát használsz, mert pld ez túl zsiros. szval csak azt egyet egész életén keresztül ne. az acanát kipróbáltuk ( az almásat) mert éppen hasmenése volt és ezt ajánlotta az elárúsitó, és bevált, nagyon finom és kaptunk ilyen kis könyvecskét hozzá meg poharat, amivel meghatározhatjuk a szükséges mennyiséget. teljesen elégedettek vagyunk vele és nem is annyira drága.. a hills meg nagyon drága, de szerintem majdnem a legjobb. De ajánlom, h konzervet ne tegyél rá, hanem főzzél rizst só nélkül, hozzá zöldséget, csontnak a levét, húst vagy sziveket...
2010. jún. 24. 21:59
5/10 anonim válasza:
Kölyök kutyámnál mi Hills-szel kezdtük az etetést de baromi sok a szénhidrát benne s miután utána olvastunk, átálltunk Orijen illetve Acana tápokra. Ezeknek az összetétele sokkal jobb, 60-70 százalékos hústartalom, nulla szénhidrát. Nekünk ez jobban bevált, s állatorvosunk is támogatta az ötletet, pedig nem Acana, Orijen forgalmazó. Jah és ami még szembetűnő volt, Acanától sokkal szebb a kutyus szőre.
2010. jún. 24. 22:11
6/10 anonim válasza:
A Hills szuperptémium táp, az Acana meg közép.(szerintem)
A hills jobb választás, de az Eukanuba vagy a Royal Canin is ugyanolyan jó.
2010. jún. 24. 22:31
7/10 anonim válasza:
A Hill's-ben csomó szója van. Én az Acanára szavazok, 55 % hús, a többi gyógynövény, lazachús és egy kis minimális párolt zab. Szerintem felső kategóriás táp. A Hill"s-nek jó reklámot csinálnak a szponzorokkal és az állatorvosok jutalékozásával, egyébként inkább sorolnám ezt a középkategóriába. Ilyen árban sokkal jobb tápok is vannak. Acanán kívül még az Orijen is nagyon jó például.
2010. jún. 24. 22:50
8/10 anonim válasza:
a mi kutyánk csak a hill's-t eszi, az állatorvosunk pedig azt a royal canon és a hill's-t ajánlja :)
2010. jún. 24. 23:44
9/10 anonim válasza:
Én is inkább az Acana-ra szavazok. Az én kutyámnak is látványosan megszépült a bundája, láthatóan majd' kicsattan az egészségtől :-) Nagyon jó kondiban van, épp a héten dicsérte meg az állatorvosunk is.
2010. jún. 25. 08:53
10/10 anonim válasza:
Egyértelműen Acana, az én kutyám hozzá sem nyúlt a hills-hez, pedig ritka nagy zabagép:)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!