Szobatisztaságra nevelésre mi vált be nektek?
Megprólod rajtakapni amikor bent végzi a dolgát, és erélyesen tiltod. Nem kell bántani, csak erélyesen, határozott rászolni, hogy nem és közben a nyakánál megfogni vagy kicsit megbökni. Aztán vinni le egyből, és ha van pisi/kaki mehet a szokásos dícséret.
Csak pozitív megerősítéssel, tiltás nélkül nehezen tanulja meg, hogy bent nemszabad csak kint.
Szerintem ezt egyszeruen nem erdemes juralmazni, ha lent vegzi. A kutyaknak egyebkent nem elmeny a sajat fekhelyukre kakalni, a legtobbjuk magatol is megszokja a szobatisztasagot, hacsak nem neveltek pelenkara, de itt ugye ez nincs. Olelgetni puszilgatni meg vegkepp nincs ertelme, a kutyak nem szeretik az olelgetest. Ha minden nap ugyan akkor viszed le, meg fogja szokni, hogy ekkor lehet kakilni pisilni es akkor fog.
Nalunk ez ugy mukodott, hogy ket dolog nem volt resze a jutalomfalat rendszernek: a moderalt porazas lab melletti seta es a szobatisztasag. A setat a fordulgatos modszerrel tanitottam neki, szobatisztasagot pedig ha bent volt dolog osszetakaritottam, ha kint max megdicsertem simivel. Azota kerti kutya lett, de setalni ha megyunk akkor pisil kakil. Ertelmesek, felfogjak, nekik sem erdekuk a pisis kakis lakasban ulni egesz nap. Adj neki meg idot, ha vegkepp nem megy meressetek egy kutyasulit, ha makacs akkor alapbol jot fog tenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!