Petrovics698 kérdése:
A kutyat lehet biciklin ülve sétáltatni?
Figyelt kérdés
2018. okt. 27. 00:17
1/11 anonim válasza:
Meg lehet próbálni, de szerintem a legtöbb kutyának nem elég széles a feneke, hogy kényelmesen a nyergen maradhasson.
2/11 anonim válasza:
Lehetséges. Sokan csinálják így. Csak ne menj túl gyorsan mert kényelmetlen lesz a kutyának. Én rollerrel próbáltam, de elrántott és raknyoltam egy hatalmasat. Erre figyelj oda, de nyugodtan.
3/11 anonim válasza:
A KRESZ-ben szó szerint úgy van benne, hogy "tilos kerékpárral állatot vezetni". Ha meg nem vezeted (azaz nincs rajta póráz, csak fut utánad), akkor másik jogszabályt sértesz meg vele.
4/11 anonim válasza:
Mindenkinek igaza van.
Lehet. De nem szabad.
5/11 anonim válasza:
Mi direkt megkérdeztünk kétszer is rendőrt, mindkétszer azt mondták, hogy le**ják.
Vagyis valóban lehet, de nem szabad, ám van rá esély, hogy nem büntetnek meg érte.
Mi évekig mentünk így a kutyánkkal.
6/11 anonim válasza:
Én szoktam őket így vinni, elhagyatott földutakon, ott csak nem állít meg a rendőr :D Csak nálam még pluszban húzzák is a bicajt, speckó hámmal. (Vizsla és egy agár-mix, nehéz őket teljesen lefárasztani)
Egyébként ahogy az egyik válaszoló írta, tilos, de szabad.
7/11 anonim válasza:
Ha szófogadó és nem ő sétáltat téged, akkor lehet. Máskülönben felszánjátok az aszfaltot. Nincs a közeledben olyan hely ami nem forgalmas? Nálunk pl. van az utca mögött egy rét egy kis sétáló úttal, és sokan odajárnak lemozgatni a kutyájukat. Így ők sem zavarnak senkit, biztonságos, és rendőr sem jár arra. Nekünk volt régen egy hatalmas, bivalyerős és nagy mozgásigényű kutyánk, őt autóval futtattuk le. Én vezettem, a párom meg az anyósülésből kinyúlva fogta a pórázt, és óvatosan haladtam. Kb. 30-al max, hogy kényelmesen futhasson. Illetve lehetett látni rajta, és érezni hogy mekkora sebesség kell neki. Persze ezt is szigorúan csak a réten. Kocsival kivittük odáig, aztán uzsgyi.
8/11 anonim válasza:
Az nem sétáltatás, futtatás. A kutya állandóan meg-megáll, szimatolgat, villanyoszlopot "jelöl" stb, ezt biciklivel nem tudod.
9/11 anonim válasza:
Van is egy ilyen sport: bikejöring.
10/11 anonim válasza:
"elhagyatott földutakon" - ott szabad is :) tekintve, hogy nem közút, így a KRESZ, ami közúti közlekedési szabályozás, em érvényes ott. Ott rendszám és jogsi nélkül is szabad vezetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!