Nagyon éhes a kutya?
Mit adsz neki enni? Valoszinuleg nem elég tápláló az étel. Én ha kutyakajat adok enni a nagy kutyámnak csak kiegészítő tapkent adom , máskülönben éhes marad.
Pl rizs és kutyaszalami /főtt krumpli
Nedves eledel tésztával.
Valamint vitaminokat is amit orvosnál veszünk. Kölyök koraban annyit evett ( en bolond adtam neki ) hogy orvoshoz vittem annyira aránytalan volt a hasa ,mert mindig éhes volt.
Itt egy kis segítség
Ezt is ki kell tapasztalni, csirke allergiája elég sok kutyának van úgy h én ritkan adok neki . Nem veszek külön csirkés tápot, csirket akkor kap ha a mi maradékunkat adom neki .
Érdemes lenne másik tápra váltani. Mekkora most és milyen fajta? Hány gramm tápot kap?
Én amúgy a tálat kaja után elraknám, nem biztos, hogy éhes, lehet hogy csak azzal akar játszani.
Nem írtad, milyen idős kölyök.Én kölyökkutyának mindig 4-szer is adtam enni.Ha látod hogy éhes, miért nem adsz neki többet és többször?
Akkora hülyeség abból kiindulni hogy a gyártó mit ír a zsákra.A kutyából kell kiindulni, hogy mennyit igényel.
Sokan megveszik a jó drága tápokat, és úgy beosztják a kutyának, szemre pontosan, mintha aranyból lenne.Még véletlen se egyen többet a kutya, mert drága.
Ez annyira egy rugalmatlan és helytelen dolog.Ha te éhes vagy, eszel.Neki is adni kell.Ezek szerint többet és többször.A kakiját is befalja?Olyan mint aki megbolondult? Ez őrület, és még ahelyett hogy gyorsan adnál neki több kaját,ide írkálsz, mikor egyértelmű mit kéne csinálni!!!
Ha nem bírod anyagilag, jobban jár a kutyád ha középkategóriás tápot veszel neki, és abból legalább jóllakik szegény.
De igazán jóllakni egy ragadozó, húsevő állatnak csakis hússal lehet, meg a húsevés élményét elvenni tőlük nem szabad.Ha boldog kutyát akarsz, és megadni neki mindent, akkor adjál neki húst is!
Míg pici, főzve, később lehet nyersen is, kivéve a sertéshúst, azt csak jól megfőzve.Néha lehet rizzsel, zöldségekkel.Mellé adhatsz tápot is.Hidd el, sokkal jobb lesz a kutyának és a pénztárcádnak is.
Egészségesebb lesz,boldogabb.
A táp adása önmagában biztos kényelmes a gazdának, de a kutyának rettenetes, hogy egész életében azt kell rágni, és még tele is van egy csomó olyannal, ami felesleges neki.
Az egészséges kutya, még a felnőtt is mindig éhes. Az ő gyomruk még a ragadozók gyomra nagyrészt. Egy kutya akkor nem éhes, ha telítődik a gyomra. Az pedig akkor van tele, ha akár a 10-szeresére megnőve tele lesz.
Ha hagynád egyszer totál jóllakni, aznap nem biztos, hogy akarna újra enni, mert amíg meg nem emészti az ételt, nem éhes.
Ha engednél a kiskutya követelődzésének, igen hamar gombócarturt csinálnál belőle.
A kutya kinézete az egyetlen megfelelőiránytű. Ha kerek, többet kap a szükségesnél. Ha sovány, emelni kell az adagját. ha megfelelően néz ki, jó a beállított adagja, bármennyire is azt jelzi, enne még.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!