Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Most vettem egy 6 hetes kis...

Most vettem egy 6 hetes kis nemetjuhasz kolykot meg szeretnem kerdezni hogy mennyiidos koratol kezdjem tanitani?

Figyelt kérdés
Ilyesmire gondolnak hogy alapdolgok pl: ul, fekszik, hozza vissza amit mondok. JA es esetleg ha tudnatok egy oldalt ahol leirja hogy hogyan is kell ilyesmire betanitani annak is orulnek.
2010. jún. 24. 13:38
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
Minél hamarabb elkezded tanítgatni, annál jobb. Amíg kölyök, könnyebben és gyorsabban tanul. Csak legyél határozott és következetes. Sok sikert:)
2010. jún. 24. 13:42
 2/17 anonim ***** válasza:

Két német juhászunk van. Mióta velünk vannak azóta tanítjuk őket. Egyszerűen igénylik, imádják magukat elfoglalni!

Ha meg van az összes oltása, akkor kutyasuli és ott Neked is segítenek és a kutyus is haverkodhat és rájöhet h kísértés mellett is a gazdi az első.

Webes oldalt nem szívesen ajánlanék.

2010. jún. 24. 13:45
 3/17 anonim ***** válasza:
Szia! Én 3 hónaposan már tanítgattam a shih-tzu-kámat. Most másfél éves, póráz nélkül sétál, megáll, leül, visszajön, pacsizik, földön gurul, szépen kér(hátsó kétlábra ül). Még szeretném tanítgatni, okosítani! :) Minél előbb elkezded annál jobb, sztem!
2010. jún. 24. 13:48
 4/17 anonim ***** válasza:

Ez jó:

[link]

2010. jún. 24. 14:03
 5/17 anonim ***** válasza:
Az a lényeg,hogy játékosan és türelemmel tanítsd mert még nagyon pici!:)Az én njuhászom 4 hónapos és ül,fekszik,pacsid ad,szépen sétál a bal felemen igaz húz egy kicsit de neki még meg engedett!A behívás sem megy még első szóra de már az is alakul!Mindent meg lehet nekik tanítani szépen sorba de tényleg türelmesnek kell lenned vele!Nekem ő a második n.juhászom az előző is mindent tudott és olyan volt amilyennek lennie kell egy tökéletes kutyának!A kutya suli mindenképp jó lenne ha kezdő vagy én ott rengeteget tanúltam!
2010. jún. 24. 14:08
 6/17 anonim ***** válasza:

off:

"igaz húz egy kicsit de neki még meg engedett!"

Kölyöknek azt engedjük csak meg és azt várjuk el tőle, amit felnőttként is. A kutyák nem gondolkodnak árnyaltan - legalábbis ennyire nem. Ők inkább olyanok mint a kettes számrendszer: igen vagy nem. Olyan nincs h egyszer igen, máskor meg nem. Ha most nem követeled meg/tanítod meg h nem szabad húzni, később sokkal nehezebb lesz. Az emberek nem tudom miért gondolják h egy 5-8 kilós kölyöknek még lehet, de amikor már nagyobb és 25 kiló akkor a kutya egyből tudja h akkor már nem szabad húznia....annyi ilyet látok és persze mindig a kutya a hülye...

2010. jún. 24. 14:22
 7/17 anonim ***** válasza:
100%

6 hetesen még a mamája mellett lenne a helye. Korai volt az elválasztás. Oltási programmal, féregtelenítéssel hogy álltok?

A fejlődéséről itt olvashatsz: [link]

[link]

Egyelőre alap dolgokra tanítsd, a nevére, és arra, hogy gyere ide. A gyere ide lesz a későbbiek során a legfontosabb. Aztán kezdheted az is, hogy NEM!

Mostmég ne erőltesd, 5 percnél tovább ne tanítsd, a végén, mindig valami olyannal fejezzétek be, amit már tud (gyere) és nagyon dícsérd meg, játssz vele egy kicsit. Így mindig lesz kedve a következő 5 perces tanuláshoz is.

A nevelésről itt: www.scribd.com/doc/8027039/Jan-Fennel-Kutyapszichologia

A tanításról pedig itt olvashatsz: *****

A német juhásznak komoly igénye van a tanulásra, ezért ha megengedheted magadnak, akkor feltétlenül menj vele kutyaiskolába!

* Automatikusan eltávolított tartalom.
2010. jún. 24. 14:27
 8/17 anonim ***** válasza:
100%
6 hetesen még nem szabad elválasztani!
2010. jún. 24. 14:28
 9/17 anonim ***** válasza:
Szaporítótól vettél kutyát! Szerintem kezdhetsz spórolni mert nem lesz egészséges a kutya. Ha 6 hetesen odaadta a szaporító akkor még csak nem is a jobb fajtából vetted. :S Amúgy 8 hetesen már taníthatód. Sőt akár most is, persze nem a bonyolultabb dolgokra.
2010. jún. 24. 14:52
 10/17 anonim ***** válasza:

Az első pillanattól fogva lehet tanítani neki a "nem" és az "igen" (=okos, jó kutya, ügyes kutya) jelentését, tehát a tiltást és a dicséretet. Ez 6 hetes korban pl. a harapdálásra és az ugrálásra vonatkozik, vagy a ház különböző tárgyainak rágcsálására.

2-3 hét múlva már lehet tanítani az ült, lehet kezdeni a pórázra szoktatást.

3-4 hónaposan lehet kezdeni a fektetést, behívást, stb.

Legyél türelmes, kitartó, de ugyanakkor következetes. Ha már tud tökéletesen ülni, akkor is elő fog fordulni, hogy pl. 5-6 hónaposan megmakacsolja magát, és csak azért se akarja majd megcsinálni.

Ami nem, az nem, nincs kivétel.

A szidás mellett ugyanolyan fontos a dicséret és a jutalmazás, ezt sose felejtsd el. A kutyának nem csak azt kell megtanulnia, mi a rossz, hanem azt is, hogy mikor viselkedik jól. Csak így alakul ki a helyes, kiegyensúlyozott, félelemmentes viselkedés.

Ha nincs tapasztalatod, érdemes kutyaiskolába menni (de ne szöges fojtós, kiabálós, földre nyomós típusú suliba).

2010. jún. 24. 16:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!