Nem érti a szobatisztaságot?
Van egy 3 éves, szuka, ivartalanított, bulldog keverék kutyám és nem tudom szobatisztaságra tanítani. 4 hónapos kora óta nálam van, mindig kiviszem pisil aztán bejövünk a házba és pár másodperc múlva már azt látom hogy lepisili a szönyeget vagy a padlót. Pedig most már 3 éves és ezt csinálja, meg nem jelez hogy ki akar menni.
Pl: ha félóránként kiviszem minden alkalommal pisil, de utánna pár perc múlva meg bennt is pisil a házban.
Nem tudom mit csináljak már.
Kertes házban lakunk, de mivel rövid szőrű télen és éjszaka bennt van, de éjszaka is kiviszem 2x akkor is pisil.
Ez normális?
Nem, ez nem normális
Szerintem ha bepisil akkor szídd le és ha kin az utcán pisil akkor meg dícserd meg egy idő után megfogja tanulni
Fokozatos szoktatással, próbáld ki a szobakennelt.
A szőnyeget átmenetileg szedd fel, ha lehet.
Nem volt korábban pelenkára szoktatva? Az szokott ilyen jelenséget okozni, mert az rögzül a kutyában, hogy bent is szabad.
Egyébként van szobakennele, de konkrétan abba is bepisil, pedig 1-2 órát simán ki kellene bírnia pisilés nélkül főleg már ennyi idősen.
Eddig egyik kutyám sem csinálta ezt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!