Mennyibe kerül most a kutyachip?
Van egy kiskutyam amjt most kaptam. Szeretnem bechippeltetni de nem tudom, hogy most mennyibe kerül.
Valaszaitokat köszönöm.
Kérdezd meg a helyi állatorvost, mennyiért rakja be. Utána ellenőrizd, hogy regisztrálta-e.
Ja, és ha ott vagy, akkor oltasd is be, és vizsgáltasd meg. És csináltass oltási könyvet is.
Szerintem egy 10-esre számíthatsz ezért alsó hangon.
Nem tudom, van-e választási lehetőséged, több állatorvos van-e a környéken, akiben megbízol. Ha megvan a tuti, nézd meg, van-e honlapjuk, oda lehet, nem csak a szolgáltatásokat, hanem azok árait is feltüntetik.
Pesti külkerület: 3500Ft-tól 8000Ft-is találtam árakat, tehát nem pár száz forint a különbség, hanem akár egy jobb póráz ára.
Szintén nem tudom, de némi kérdezősködést megér: ha úgy mennél egy szolidabb áron dolgozó orvoshoz, hogy csak a kötelező chipet szeretnéd, amúgy a továbbiakban nem hozzá viszed a kutyát, akkor is el kell végeznie a beültetést.
Vagy, ha látszatra elkötelezed is magad, bármikor válthatsz orvost. Ahol ne az ár legyen mindegy, hanem a doki tudása, az az esetleges ivartalanítás és nagyobb beavatkozások, komolyabb műtétek: egyik sem két fillér. Viszont nagy a rizikó a kutya egészsége szempontjából, nem szabad kontárra bízni az olyasmit, csak mert pár ezerrel olcsóbban elvégezné a műtétet.
Kérdezz kutyásokat (többet!), kit ajánlanak megbízhatónak, ki a szakbarbár, megélhetési kuruzsló, akitől óvakodni ajánlatods. Neten nézd át, a te környékeden hol milyen állatorvosok vannak...
De a chipelés mielőbb meglegyen, ne tudjon semmilyen hatóság belédkötni, nyilvántartásba legyen véve a kutya. És ha hasonló, durva árkülönbözetet találsz, élj a lehetőséggel!
Jó egészséget kutyának, gazdájának, üdv. :)
Nem tudom, mikor készült ez a cikk, de itt azt írják,
hogy " törvényben maximált ár" a 3500Ft.
Valóban lesz még további "kötelező kiadásod" bőven, féreghajtástól kezdve százféle: legyen nálad készpénz, vagy a kártyádon állatorvosra szánt összeg bőven, mindig inkább több, minthogy adósságban maradj.
Első szempont, hogy valóban jó orvost találj. (Mifelénk sajnos van olyan, akire egy marék döglött gilisztát sem bíznék!)
Most, a chipelés alkalmával szerintem legyen nálad sacc/kb. 15.000Ft.
Legfejjebb visszahozod a maradékot, kellemes meglepetés ér. :)
Nem minden orvos nyomja kérdezetlenül a jelenleg nem aktuális, de feltétlenül fontos tudnivalót : írd össze, ne félj tudakozódni, ha valami speckó kérdésed van a dokihoz
( etetés, ellátás, betegség tünetei, amire már fel kell figyelj...stb), mire ügyelj, nehogy nagy baj esetén kelljen kapkodnod, valamennyire "képben legyél".
(telefonszámok, elérhetőségek..vagy pl. Betadine fertőtlenítő legyen otthon...és hasonló apróságok)
A többibe belejössz, mint kiskutya az ugatásba: a kutyás társak között érdemes folyamatosan érdeklődni, napi szinten odafigyelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!