Hogyan tudom megakadályozni, hogy a kutyám minden szemetet megegyen?
Akinek nincs nagyon felzabálós kutyája, az nem tudja, milyen kemény ügy ez. Egy pillanat alatt benne van a szájukban bármi, elfut vele, megeszi, ha visszajön, lecseszed érte már tök mindegy, kb azt veszi le belőle, hogy baj, hogy visszajött. A kaja attól még finom volt.
Az enyém is ezt csinálta, kajáról most már le tudom tiltani, viszont ha el van engedve, és kiszagolja h valamelyik bokorban emberi ürülék van, akkor se hall, se lát. Ez nagyon gusztustalan, gyűlölöm és mindent bevetetettem, és javult a helyzet.
Vezesd be azt, hogy nem szidod (persze tiltod), csak dicséred, ha otthagyja. Gyakorold naponta az, hogy ledobsz neki egy falatot a fűbe, amit nem ehet meg. Ha rád néz, dicséret és finom falat (de nem az, amelyik a földön volt - azt utána dobd ki). Menjetek el kajakupacok mellett. Ha feleszi, nana, nem, fujj, ha nem, hatalmas örömködés és nagyon finom juti. Ha nem krónikus ürülékzabáló a kutyád (mert úgy tűnik annál finomabbat én nem tudok neki ajánlani), akkor egy idő után rájön, hogy kap ő tőled is finomat, még finomabbat is.
@#4
Az enyémnek is a kedvence az emberi ürülék. Sajnos, a közeli park, ahol sétáltatom, kedvenc gyülekezőhelye a helybéli hajléktalanoknak is, így aztán az emberi ürülékről is gondoskodva van. Próbáltam rábírni, hogy szokjon le ezekről a dolgokról, de végül feladtam. Vettem neki szájkosarat. Sajnos, olyat nem kaptam, amit szerettem volna, de szerencsére olyat igen, amit át tudtam alakítani úgy, hogy megfelelő legyen. Eleinte nem akarta viselni, mindenáron meg akart tőle szabadulni, de ebből már nem engedtem és végül elég hamar megértette, hogy jobb lesz, ha nem akadékosodik. Most már nyugodtan sétálok vele és érdekes módon most már nem is keresgél össze-vissza mindenféle szemetet, hogy megegye. Tudja, hogy felesleges, megenni úgysem tudná. Gondolom, így idővel le is szokik arról, hogy útközben mindent megegyen, és akkor már nem is fog kelleni a szájkosár. Remélem így lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!