Mr.Döfidákó kérdése:
Miért van német törzskönyve a kutyámnak?
Figyelt kérdés
Vásároltam kiskutyát itt Magyarországon, de két nappal később a tenyésztő egy német törzskönyvet küldött meg postán. Nem mondta, hogy a törzskönyv amit kapni fogok az német. Rákerestem a fedező kan kennelére és Ő is magyarországi akár csak a szuka. Tehát két Magyarországon lévő aktív tenyésztő, miért német törzskönyvet adott nekem? Telefonon azt mondta ha magyar törzskönyvet akarok hozzá az plussz 100 ezer forint. Ha átvertek holnap megyek a rendőrségre!2018. okt. 9. 22:40
1/20 anonim válasza:
Milyen fajta? Tudsz fotót a törzskönyvről ide tenni?
2/20 A kérdező kommentje:
A kutya fajtája teljesen irreleváns. Egy napjainkban népszerű kistestű kutyáról van szó. Nem akarok több infót egyelőre a kutyáról kiadni, mert nem akarom, hogy a tenyésztője gyanút fogjon...A törzskönyv egyébként formailag egy pár oldalas puhaborítós bordó szinű kisméretű könyvecske ami egy picit kisebb mint a klasszikus matek kockás füzet
2018. okt. 9. 22:50
3/20 anonim válasza:
Akkor valószínűleg átverés áldozata vagy. A "törzskönyv" általában 1 max. 2 lap.
4/20 anonim válasza:
Akar privátba küldesz róla képet? (Elég a külsejéről)
FCI által elismert fajta? Lehet, hogy nem az FCI klubjában van, így a torzskonyv kinézete lehet más, bár piros matek füzet szerut nem ismerek....
5/20 anonim válasza:
Egy Magyarországon született kutyának magyar törzskönyve lehet. Német akkor lehetne, ha ott született volna és behozták Mo.-ra.
6/20 anonim válasza:
Beírod a google-ba: FCI törzskönyv, majd kiválasztod a "képek"-et és ott az első pár találatban látod, hogy hogyan kéne kinéznie, minden országban hasonló.
8/20 anonim válasza:
Ez érdekes.
Ez a klub (vagy nem is tudom mi) FCI által el nem ismert az biztos. Nem tudom, hogy más klub elismeri-e (WCHSA, AKC, IBC, stb.). Esetleg a tenyésztőnél kérdezz eá, hogy ez a klub miben más/hasonló.
Az biztos, hogy ez egy torzskonyv. Csak azt nem tudni a weboldal alapján, hogy milyen. :)
9/20 anonim válasza:
Bocsánat, ahogy nezem pont a WCHSA ismeri el. :)
Akkor igen, hivatalos TK, szimplán másik klubnál. :)
10/20 A kérdező kommentje:
Egyértelmű számomra, hogy a kiskutya Magyarországon született, hiszen ezt el is mondta a tenyésztő....ezért volt furcsa, hogy amikor postán elküldte a könyvet, akkor már egy német törzskönyvet küldött. Mindegy ott van a telefonszám, van ismerős aki jól beszél németül felhívjuk ezt az FCCI klubbot, aki kiálította ezt a tk-t, és megkérdezzük mégis, hogy miért Ők állították ki ennek a Magyarországi kiskutyának a könyvét, aztán holnap majd okosabb leszek...
2018. okt. 9. 23:24
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!