Mit tegyek? Elaltatás? :/
Kutyám sajnos nagyon beteg,ha műtétre kerülne a sor azt már nem valószínű,hogy túlélné
De látom rajta,hogy szeretne élni,de azt is látom hogy nagyon szenved
Mindig egy kis erőre kap amikor oda megyek hozzá és szeretgetem,beszélgetek vele
Ilyenkor eszik pár falatot,de szegénynek már az is nagy megterhelést okoz,hogy felüljön vagy hogy elvégezze a dolgát
Nem tudom mitévő legyek,mivel szegény tényleg küzd,de tényleg nem sok ereje van Bűntudatom lenne,ha hagynám ,hogy feleslegesen szenved
Mit tegyek?
Mennyi gyülölködő reakció jött
Mintha orvos lennék és nekem tudnom kéne,hogy milyen fokozatai vannak egy betegségnek ,természetesen majd laikusként megfogok egy orvost kérdőjelezni és nem hiszem el amit mond,"biztosan nem ért hozzá"
De látom itt azért egy két hozzáértő akad és a távolból megtudja mondani, hogy a kutyusomnak milyen fokozatban van a betegsége
"Sokat ér a szeretgetéssel" mert megkéne rugdalnom vagy mégis mi? Elmebeteg
Gyógyszeres kezelést kapott,tablettákat és injekciókat
Nem tudom, te voltál-e, aki több mint egy hete szintén azonos korú bernáthegyi szukával kapcsolatban érdeklődött, akinek akkor már rendesen tünetei voltak. Ha igen, akkor már akkor is kaptál linkeket, amiben le volt írva, hogy a betegség elsősorban műtéti úton kezelhető, a gyógyszeres kezelés igazából csak akkor kecseget valódi sikerrel, ha korán felismerik a betegséget. Ez ugye itt elmaradt.
Nem értem, miért várakozol azóta is, miért nem vitted el egy jól felszerelt rendelőbe kihívós doki helyett, de azt tudjad, hogy ezzel a várakozással jelentősen rontottad és jelenleg is rontod szegény kutyád kilátásait.
Ha valóban segíteni akarsz rajta, akkor vidd el rendes rendelőbe, ahol korszerű módszerekkel altatnak műtétnél, kérd ki az orvos véleményét arról, hogy milyenek gyógyszeres kezeléssel a kilátásai, és ha nem jók, akkor szerintem is műttesd meg, legalább adj neki esélyt az életre.
Ez nem gyűlölködés, egyszerűen ha a kutyának súlyos betegsége van, fájdalmai, akkor nem tördelni kell felette a kezedet, hanem cselekedni.
Kockáztasd meg a műtétet. Ha méhgyulladása van, abba mindenképpen belepusztul, kínok között.
Ha a műtőasztalon pusztul el, legalább megpróbáltad megmenteni, és nem is hagyod szenvedni tovább.
De az is lehet, hogy túléli és felépül.
Tanulság: nem hagyunk ivarosan nem tenyésztésre szánt kutyát.
Egyes állatorvosok nemszívesen műtenek, pl mert nincs asszisztensük és úgy kell hívnijuk valakit egy műtéthez. Vagy nincs hozzá rendes felszerelésük. Az ilyenek csak altatni, oltani, chipelni, hányós-fosós kutyákat szeretnek kezelni. Ha műteni kéne jön a mellébeszélés.
Kell keresni egy rendes állatorvost akinek van felszerelése és állandó asszisztense, vagy többen rendelnek egy helyen. Ez egy nem túl komplikált műtét, és a kutya sem idős még hozzá.
Daganatos volt, nem gyulladás
A szívem szakadt meg,de sajnos nem lehetett már segíteni rajta
Tudom, hogy a legkevésbé sem erre vágysz most, de le kell írnom... Ha ivartalanított lett volna, ez nem történik meg. Az én kutyám másfél évesen lett megműtve és akkor derült ki, hogy kezdődő méhgyulladása van. Ha nem műttetem meg, talán a 2 éves kort sem éli meg.
Ivaros kutyáknál mindig sokkal nagyobb az esély, hogy rákos lesz, főleg ivartszervi daganat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!