Hogyan szoktathatnám le a kölyökkutyámat arról, hogy ne harapja a lábunkat? Igaz, hogy még 2hónapos, de olyan a foga, mint a tű. És hiába szólunk rá, annál jobban "támad"
Figyelt kérdés
2010. jún. 23. 09:55
1/10 anonim 

válasza:

Igen, pontosan azért, mert rá szóltok. Ekkor ezt bíztatásnak veszi. Tehét pl.:-Buksi, hagyd abba! Ő ezt így értelmezi: Csináld még, játszunk, csináld! Ilyenkor kell megtanulnia, hogy mit szabad, és mit nem. Az alomtársai úgy jelzik, ha fáj nekik valami, hogy nyüszítenek. Ha a szádba veszi a kezed, kezdj el nyüszíteni, és húzd ki a kezed. Előbb-utóbb megtanulja, hogy ez neked fáj, és hogy nem szabad!
2/10 anonim 

válasza:

Ilyenkor én megfogom a nyakánál mint anyukája tenné, szembe fordítom és ráhörgök, mély torokhangon, majd leteszem a földre és tudomást sem veszek róla. Nagyon megijed, és minden lábharapásnak ez az eredménye. Ma már nem feszegeti a dolgot. Az enyém is 2 hónapos, de gyorsan megtanulta, hogy ez nem buli.
3/10 anonim 

válasza:

Második vagyok: első válaszolónak szeretném mondani, hogy ha nyűszít, akkor kifejezi, hogy fáj, tehát ő tud fájdalmat okozni a vezérnek - ez hosszú távon téves erőfölény látszatát keltheti. Nem szabad sírni a kutya előtt.
4/10 anonim 

válasza:

ordíts fel(mintha nagyon fájna), és lépj el tőle hirtelen, majd használj egy szót pl. Fúj, vagy Nem, valami egyszerűt ami mostantól mindig a rosszat jelzi. Ha valami rosszat csinál mindig határozottan rá kell szólni, ezt az egy jelszót használva.
5/10 anonim 

válasza:

Mi eddig az összes kölyökkutyát így szoktattuk le. De valószínűleg Neked van igazad, látszik, hogy jobban értesz hozzájuk. Jó kutyázást!
6/10 anonim 

válasza:

Nem akartam fölényesnek látszani, egy könyvben olvastam, ami azt írta, hogy sosem szabad gyengének mutatkozni a kutya előtt, mert elveszítjük vele a falkavezérséget. Nem kioktatni akartalak, elnézést, ha úgy tűnt.
7/10 anonim 

válasza:

Semmi gond, ha tapasztalatod van, azt meg kell osztani másokkal.
8/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat, nem gondoltam volna, hogy ilyen gyors lesz.Remélem,hogy sikerül megoldani a problémát, hasznos volt, még egyszer köszönöm
2010. jún. 23. 10:11
9/10 anonim 

válasza:

a miénk 4 hónapos, ő is rág, mi morgunk rá, vagy nagyon magas vékony hangon AU-t kiáltunk, egyből abbahagyja.
10/10 anonim 

válasza:

A miénk is ugyanezt csinálja csak ő 10hetes.ha én elkezdek olyat amit itt előtte leírtak akkor vár egy kicsit és újra kezdi:(Ha elkapja a nadrágom akkor szoktam neki mondani,hogy NEM! vagy hogy nem szabad,de nem érdekli csinálja tovább.Mostanában nem szoktam vele törődni egyenlőre sajnos mást nem tudok csinálni:( Amúgy nagyon cukíí kutya és nagyon szép:) Sétálás közben minden 2.ember megállít,hogy megsimogathatom,vagy lefényképezhetem:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!