Tényleg muszáj betartani ezt a napi 1 étkezést?
Nyugodtan adhasz neki 2x az egészséglnek nem fog ártani de szerintem magaddal tolsz ki.Nem jó reggel arra kelni, hogy éhes a kutya:)
Szerintem jobb az esti kajálás, mert nem kell arra ugyelni amit egy korábbi válaszoló írt, hogy kaja után ne nagyon mozogjon.
Este eszik, aztán szundi.
A mennyiség meg csak ajánlott,én annyit adok neki amennyit kíván, ha megeszi a kaját és látom, hogy még enne akkor adok neki még.Igaz,ő nem nagyon kajaközpontú ha jóllakott simán otthagyja a maradékot.
nekünk is ez van, két reggeliző macska és két szomorú kutya az üres tál felett:)
mivel én sem tudom nézni, ezért azt szoktam, hogy a két kutya kap valami aprócska jutalomfalatot, így ők se maradnak kaja nélkül és én is megnyugszom:) és persze vacsit kapnak rendesen
Ha a napi adagot osztod kétfelé és nem duplán kap, persze. Sokan etetik így a kutyájukat, a lényeg h emiatt ne kapjon többet mint kellene, hanem felezzél.
Kérlek értékeld a választ!
Nekem kifejezetten állatorvos ajánlotta, hogy napi kétszer etessem a kutyám. Igaz érzékeny gyomrú, gyomorsavtúltengéses kutyáról van szó. Ha nem kap reggel egy keveset enni, hány.
Úgy szoktam, hogy reggeli séta, utána evés. A reggeli adagja a napi adag 1/3-a, az esti a 2/3-ad.
A kutya gyomrának is jobb, nincs megterhelve. Ha a kutyád nem hízik attól, hogy az ajánlottnál többet adsz neki, nyugodtan adhatod. Ami fel van tüntetve, az csak egy irányadó dolog, de kutyája válogatja. Az én kutyám másfél éves, 32 kiló. Neki kb 325 g kellene naponta, de mivel hízásra hajlamos, így csak 200-250-et kap (kis rizzsel keverve) és így sem fogy. A tiéd a több mint 400-tól sem hízik, más az anyagcseréje, etc.
Egy szó mint száz, nyugodtan etesd 2x egy nap!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!