Ezek szerint felelőtlen állattartó vagyok?
Ivaratalanított kan,oltásait beadattam + az évest is mindig megkapja.+ Havonta bolha elleni csepp,3havonta féreghajtás.
Naponta elmegyünk sétálni 20-30percet(sokat dolgozom), hétvégén ha az időjárás engedi akár egész napokat. Ez mellett sokat játszom vele, szabadon ki-be jár a lakásba. (Esetek 95%ában velem van a házban.)
Nem veszek a kutyámnak drága prémium tápokat, mivel aránytalanul drágának tartom + a táp nálunk csak kiegészítő eledel hús mellé. Sokszor kap főtt/sülthúst is abból amit mi eszünk.
Kiegyensúlyozott, boldog kutya ezek ellenére, állatorvos szerint is szép egészséges kutya.
Te is tudod, hogy nem vagy az.
De attól még tény, hogy a legtöbb embereknek készített étel, nem való kutyának. De ha már maradékon él, azért tájékozódj mik azok az ételeket, ami nekünk kifejezetten jó, nekik viszont méreg.
Egyébként nem kötelező táppal etetni. A nagymamámnak volt 16 éves kutyája, akinek a mama külön főzött mindenféle húsokat, csontos húsokat, + rizst. Tudom-tudom, a főzött csont maga a veszedelem, de ezt a kutya nem tudta, és élt is mellette 16 évet. Ezen kívül rendszeresen almát csócsált a kertben a fa alól, tápot pedig szintén csak kiegészítésként kapott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!