Kutya maradandó szemfoga az ínyére feküdve vízszintesen nőtt ki. Mit lehet vele kezdeni?
4,5 hónapos, ma játék közben vettem észre, hogy kiesett a felső két szemfoga. Megnéztem a helyét, egyik felén látszik a maradandó fog, viszont a másik felén már ott van a maradandó foga teljesen kinőve, a tejfog helye fölött az ínyére teljesen ránőve, hozzásimulva, az éle a metszőfogak felé néz.
Ezzel mit lehet tenni? Állatorvos tud vele valamit csinálni?
Jövő héten elvinném, csak attól félek, hogy ezzel nem tud csinálni semmit. Bár azért abban reménykedem, hogy az embereknél is még alakul kinövés után a ferdén nőtt fogak helyzete, hátha ez csak nem fért el és most hogy van helye, majd lejjebb húzódik, az éle lefele fordul, de sajnos nagyom vízszintesen áll.
Persze mindenképp megmutatom dokinak, csak megijedtem ahogy megláttam neki.
Négy és fél hónaposan még a fogváltás elején járhat. Sokkal valószínűbb, hogy a tejfogát látod.
Egy jó tanács:
Sürgősen kezdjél el azon dolgozni, hogy a kutyád elviselje, ha bármit meg akarsz nézni rajta.
Fül-mancs-száj-lázmérés, stb.
Nagyobb volt az ijedtség, mint kellett volna :) Tegnap délutánra már nyoma sem volt a ferde fognak, csak a tejfoga ferdült be, ami valamikor kipottyant napközben, a helyén ott a növekvő kis fogacska.
Hagyni hagyja, hogy megnézzek rajta bármit, de mivel gondolom fájt neki (a játéka is csipa vér volt), ezért kevésbé engedte, lefotózni meg igen nehéz, mivel egy kistestű kutyusról van szó, így ha meg is akarom nézni a felső fogait, két kézzel fel kell húzni az ajkait.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!