Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Szeretnék egy kis plusz...

Szeretnék egy kis plusz bevételért vagy akár ingyen kutyátsétáltatni, mit tegyek?

Figyelt kérdés

Sajnos nincsen kutyám pedig nagyon szeretnék egyet. Ezért szívesen kivinném a környéken azokat a kutyákat (nem egyszerre) akiknek a gazdája mondjuk nem ér rá az ijesmire. Budapest 17.kerületében.

Hol tudnám ezt hirdetni, vagy van rá igény??

2018. szept. 19. 19:00
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Itt nem hirdetheted, tiltja az oldal szabályzata ;)

Falragaszok, facebook

2018. szept. 19. 19:13
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Ragassz ki plakátot, főleg a lakótelep környékén, a Tesco körül:)
2018. szept. 19. 19:36
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Csinálj ki A5-ös szórólapokat, amin rajta vagy, hogy ki vagy, mi vagy, mit szeretnél, mellékelj fotó esetleg, meg telefonszámot. Ezt bedobálhatod a postaládákba, ki is ragaszthatod az utcán (de csak oda ahol megengedett!).
2018. szept. 19. 19:52
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Nem szeretnék kötekedni,de ha nincs kutyád,akkor jól sejtem kutyás tapasztalatod sincs. Ami azért baj,mert egy séta alkalmával bármi történhet az általad sétáltatott kutyával,vagy okozhat ő bajt.

- neki megy más kutyának

-a kutyának megy neki egy másik,szóval verekedés- Hogy szeded szét őket?

- ha egy gyerek megharap mit csinálsz?

Nagyon ismerni kell a kutyák testbeszédét és ha nincs tapasztalatod akkor úgy nehezebb,könnyebben lesz baj.

Pl sétáltattam ismerősöm vizsláját. Azt elfelejtették mondani,hogy ivaros kan révén(meg némi szoci hiány) miatt a kutya kan kutyákat nem bírja. Na ezt nem tudtam,mivel a vizsla alapjáraton nem egy agresszor fajta,így teljes nyugodtsággal sétáltattam. Feltűnt egy kistestű kutya gazdája messzebb lemaradva. Megyünk megyünk és a kutya hirtelen befeszül és túl fixirozta a kiskutyát,majd morogni kezdett, tudtam ha ide jön a másik baj lesz, így üvöltöttem a gazdának,hogy fogja meg,mert baj lesz. Aztán a kiskutya csak jön,gazda hívására semmi reakció.

Fogtam a kutyát és szépen megfordultam vele,de persze a kiskutya jött utánunk.Vizsla meg örjöngött. Néhány másodperc alatt pórázból fojtó pórázt csináltam(sima nyakörve volt) majd jól a füle mögé tettem és úgy rántottam egyet,hogy haladjunk.(így könnyebben irányíthatóbbak a kutyák). Ez segített,nem tudta elérni a kiskutyát,mert jól fent tartottam a pórázt. kiskutya gazdájával,meg már üvöltöztem,hogy már nem igazán tudom tartani a vizslát jó lenne sietne,mert annyi lesz a kiskutyának. Szerencsére nagy baj nem történt,de történhetett volna,ha nem tudom ezt jól kezelni.

Szerencsére a fojtónak,meg hogy rángattam mint egy félörült és a kiskutyát próbáltam odébb rugdosni.

Haza vittem a kutyát és megmondtam ismerőséknek,hogy többet nem fogom sétáltatni,meg tök jó,hogy elhallgatták,hogy kan kutyákkal nem jön ki. Ha nem indulok vissza időben meg rakom fojtóra akkor lehet a kiskutya már nem élne.

Inkább menhelyekre menj önkénteskedő sétáltatónak, ott tudsz tapasztalatot szerezni :)

2018. szept. 19. 20:22
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Őszintén szólva, nem tudom hogy hány ember bízná rá a kedvencét egy idegenre. (biztos jó fej vagy, de akkor sem ismernek)

Plusz, akinek kutyája van, az - jó esetben - előre belekalkulálta a mindennapjaiba a sétát.

Esetleg ha van kutyás ismerősöd, akkor ő tud reklámozni a kutyás barátainak, de ezt sem venném készpénznek.

Inkább menj el menhelyre önkénteskedni! :)

2018. szept. 19. 21:09
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Nem akarlak megbántani, de én például kutyás tapasztalat nélkül biztosan nem engedném, hogy az enyémeimet sétáltatsd. Baromi sok szabály van, amit ha egyszer is elhalasztasz, vagy rosszul alkalmazol akkor több hónapos munkát teszel tönkre. Nem tudod, hogy milyen helyzetben hogy reagálj (például ha elengeded a kutyát/kibújik a nyakörvből és nem jön vissza). Ezenkívül értened kell az enyém és a többi kutya testbeszédét. Ez nem olyan dolog, amit egyik napról a másikra meg tudsz tanulni.

Én is inkább a menhelyet javaslom.

2018. szept. 19. 21:49
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Én mêg tapasztalattal se engedném. Rajtam kívül 3 ember van aki úgy ismeri a kutyáimat mint én. Tudja őket kezelni, tudja hogy mire számíthat stb
2018. szept. 20. 07:20
 8/11 anonim ***** válasza:
32%
Szerintetek hogyan szerezzen kutyás tapasztalatot, ha nem engeditek kutyák közelébe?
2018. szept. 20. 07:43
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

8-as:

Kutyás tapasztalatot általában mindenki a saját kutyájával szerez, nem idegenével.

Vagy mondtuk, hogy menjen menhelyre önkénteskedni, ott szívesen látják és kapargathat valamicske tapasztalatot össze.

Én személy szerint, még ismerősöknek sem szoktam megengedni, hogy sétáltassák a kutyámat, vadidegenek meg pláne nem.

De persze ez csak én vagyok. Más ember más.

Viszont abban mindenkinek igaza van, hogy kevesen bíznák egy vadidegen, tapasztalatlan gyerekre (mert gondolom gyerek vagy) a kutyájukat. Rengeteg olyan helyzet van, amit nem tudnál helyesen lereagálni. Ráadásul elég egyetlen egy hiba, hogy tönkretedd hónapok munkáját, mint ahogy már előttem is írták.

Mindenesetre szórólapokkal, plakátokkal hirdetheted magad, de ne keseredj el, ha nem fognak kutyát bízni rád.

Tényleg legjobb lenne menhelyre elmenni önkénteskedni.

2018. szept. 20. 08:29
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

Tapasztalat nélkül, tudás nélkül nem lenne szabad ilyet vállalni! Biztos vannak felelőtlen gazdák, akiket nem érdekel, hogy kinek adja a kutyáját. De a legtöbb kutyatartónak jóval fontosabb a kedvence, minthogy rutintalan gyereknek adja a kutyáját.

Ha kitámad a kutya valakire? Ha elszökik? Ha kirántja a pórázt a kezéből? Ha másik kutya megy neki? Nem fogja tudni megoldani ezeket a problémákat!

2018. szept. 20. 08:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!